Planuri de organizare pentru 2016: ORGANIZARE FINANCIARA

Mai puţin înseamnă mai mult

 

Cheltuieli mai mici înseamnă economii mai mari.

Sursa foto: pixabay.com

Sursa foto: pixabay.com

Vreau o viaţă mai simplă

simt copleşită de cantitatea de lucruri, inutile de multe ori, pe care le am şi pe care continui le cumpăr de multe ori. De aceea pentru 2016 din punct de vedere financiar am  aplic două reguli în principiu:

1. Nu voi cumpăra decât dacă este cu adevărat nevoie
2. Voi valorifica la maxim toate resursele de care dispunem

Pentru mine va fi anul stilului minimalist.

Provocarea anului: Trăind ca o familie cu venituri minime

Anul acesta vreau fac un test de existenţă. Vreau trăim exact ca şi când am avea 2 venituri minime pe economie, adică 1540 lei pe luna, plus tichete, plus cele 2 alocaţii de stat pentru copii de 284 lei pe lună, plus credit pentru locuinţă. Din aceşti bani o parte se va duce pentru credite (parţial), iar restul vor fi banii din care trăim zi de zi. Avem avantajul hrana ne-o asigurăm în mare parte în propria grădină, însă banii aceia îi voi direcţiona către cursul meu foto, cursul de dans al fetei şi partida săptămânală de fotbal a soţului, care sunt conştientă nu ni le-am fi permis dacă am fi fost 2 muncitori cu venituri minime. Sunt foarte curioasă ce rezultate va avea acest experiment şi ce măsuri voi lua pentru ca acest venit acopere nevoile unei familii obişnuite în traiul de zi cu zi. Altfel spus experimentez pe propria piele cum se descurcă o familie cu buget mic

Noi surse de venit

În acest an, aşa cum am pomenit în postarea de marţi, după prima jumătate de an rămân fără sursă de venit, postul meu anterior concediului de creştere a copilului fiind desfintatAşa va trebui îmi găsesc un nou loc de muncă sau mi-l creez. Banii veniţi în plus vreau îi economisim. Sunt necesari pentru a putea construi noua parte de casă, etapă care nu o mai putem amână.

Economisim puţin din puţin

După cum am spus la început vreau trăim din venitul minim pe economie. Totuşi vreau văd dacă cele scrise de mine acum vreun an au aplicabiliate şi în situaţia reală, deoarece acum un an scriam din orice venit se poate economisi, chiar dacă puţin. Chiar dacă hrană ne-o producem singuri, prin efortul propriu, am fac un calcul exact a ceea ce înseamnă meniul lunar.

Economie la întreţinere

Apa, curentul, gunoiul, telefonul, internetul, benzina toate aceste cheltuieli lunare la care se adaugă impozite, taxe şi asigurări sunt cheltuieli care se pot reduce în oarecare măsură acordând atenţie sporită modului în care le consumăm.

Spun NU jucăriilor

În ultimii 3 ani am cumpărat foarte multe jucării, jocuri, cărţi etc. În acest an ce vine mi-am propus fetelor le cumpăr doar de zilele de naştere un cadou din această categorie. Voi avea dificultăţi în a respectă această decizie luată de mine, însă sunt conştientă au nevoie mai mult de mine decât de toate jucăriile care le au.

Investiţii în casă

În afară de câteva investiţii deja planificate de multe luni, în 2016 vreau folosim reursele care le avem pentru a aduce îmbunătăţiri casei. Dacă toate măsurile care mi le-am propus voi reuşi le aplic sper în toamnă  reuşim începem extinderea casei, dacă nu cel târziu în primăvară anului 2017.

O evidenţă clară şi strictă

În anul 2016 vreau ţin foarte exact şi detaliat evidenţă tuturor cumpărăturilor, inclusiv a celor sub un leu.

Nu renunţ la vacanţă

Până avem copii am renunţat la concedii şi vacanţe. Acum însă nu mai doresc luăm această decizie. Sper reuşim ne-o permitem din acel venit minim pe economie (deşi mă îndoiesc) însă dacă nu vom reuşi ne-o vom asigura din diferenţa de bani.

Cam astea sunt planurile din punct de vedere financiar. Mi-e teamă nu voi reuşi ţin de ele, dar voi strădui nu fie aşa. Voi ce planuri aveţi pentru 2016?

Înainte de a încheia cele mai sincere urări de anul nou:

La mulţi ani! Un an nou fericit cu sănătate şi numai decizii bune pe toate planurile!

2016

Sursa foto: pixabay.com

Celălalte 2 articole din seria Planuri de organizare pentru 2016 le puteţi citi aici: despre timp / pentru suflet. Dacă ţi-a plăcut articolul nu uita  dai share pentru a ajunge şi la alţi cititori.

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Miercurea fara cuvinte: BUNATATILE DE LA CRACIUN

Dacă doriți să participați și voi la miercurea fără cuvinte trebuie să intrați pe blogul Vis și realitate și să...

Close