Planuri de organizare pentru 2016: PENTRU SUFLET

O mama fericită şi relaxată are copii fericiţi!

Pornind de la acest slogan voi încerca fac aşa încât nu mai simt frustrată, copleşită, obosită.

Am observat mamele relaxate, fericite, care îşi fac timp şi pentru nevoile lor au copiii mai fericiţi, mai veseli. Am avut multe luni în care nu reuşeam mănânc decât o dată pe zi sau la două zile şi chiar dacă în casă s-au văzut îmbunătăţiri asta nu a făcut decât nemulţumească. Acum ştiu nevoile de baza sunt importante îmi fie şi mie satisfăcute, nu doar celorlalţi.

Îmi ador fetele, fără clipesc mi da viaţă pentru ele, dar după 4 ani şi 4 luni acasă şi 3 ani şi 9 luni în care nici respir în ritmul meu nu am reuşit, simt cam obosită/copleşită … Am nevoie de măcar 15 minute zilnic doar pentru mine.

Momente pentru mine

Cu puţin egoism din partea mea, vreau ca zilnic, fără excepţie, am 15 minute doar pentru mine. Fie va fi un duş fără spectatori, o plimbare scurtă, o cană de ciocolată cu lapte sau un pahar de suc savurat în linişte, etc. am nevoie de aceste minute de aer. Momente în care regăsesc, fiu eu cu gândurile mele sau, şi mai bine nu gândesc la nimic şi nu fac nimic pentru casă/alţii, decât pentru mine.

Dacă reuşesc ceea ce mi-am propus, sper reuşesc îmi fac timp şi pentru implicarea mea voluntar al Organizaţiei E.M.M.A. când vreau dau o mâna de ajutor pe forum şi să organizez, în sfârşit, lunar pe plan local Grupuri de suport pentru părinţii care pierd un copil. De organizat Ziua Părinţilor de Îngeri şi Valul de lumina 2016 nici nu se pune problema nu le organizez, dar sper fac mai mult de atât.

Voi continuă merg la cursul de fotografie. O dată pe săptămâna pot îmi rup 3 ore din mijlocul familiei …

Eu fotografiind

Eu – Fotografie facuta de profu de arta fotografica. Va invit pe site-ul lui http://www.dbart.ro/

Timp special

Vreau îmi petrec momente speciale cu fiecare din membrii familiei în mod individual, măcar 15 minute zilnic. Cred avem cu toţii nevoie şi pentru toţi va fi benefic.

Dezvoltare personală

1. Voi râde zilnic mai mult

2. Voi învaţă zilnic un cuvânt nou, în 4 limbi

3. Voi citi lunar o carte

4. Voi fi mai optimistă

5. Voi scrie în jurnal şi voi fotografia/filma mai multe momente ale zilei

6. Voi socializa mai mult offline decât online

Dezvoltare profesională

1. Voi petrece zilnic 15 minute pentru a studia şi îmbunătăţii fiecare din ariile de activitate pe care vreau le dezvolt.

2. Primele luni din an vreau pun bazele viitoarelor surse de venit, pentru după terminarea concediului de creştere a copilului pot realiza venitul lipsă datorat desfinţării postului meu, dar despre bani voi scrie în postarea de joi.

Mai liberă, mai liniştită, mai simplă

Vreau îmi simplific viaţa, simt mai liberă. nu simt copleşită nici de dezordine, nici de multele sarcini ale zilei. Vreau nu mai fiu femeia Napoleon care face mâncare, vorbeşte la telefon şi e cu un ochi la copii, sau alte combinaţii de sarcini. Vreau dedic 100% unei singure sarcini într-un anumit moment. Cred aşa voi fi mai productivă, iar ceea ce voi face probabil va fi mai de calitate, mai bine făcut … fie va fi vorba de o sarcina a casei, de o activitate profesională sau de creşterea copiilor.

Accept şi cer ajutor

Din păcate nu ştiu nici accepta nici cere ceea ce vreau. Totuşi cred pot schimbă aceeasta latură a mea. De asemenea, în asta includ inclusiv posibilitate de a nu face totul handmade şi uneori de a plăti pentru ajutor. Scrisesem de ce nu mai fac prăjituri de Crăciun şi de ce a plăti pe cineva poate însemna a câştiga.

Mai sănătoasă

Aici am includ câteva ritualuri zilnice care contribuie la sănătatea mea şi a familiei mele, dar voi scrie mai pe larg vineri. Momentan voi scrie doar vreau hidratez mai mult (am mai scris despre asta aici), mâncăm mai sănătos, avem grijă de corpul nostru şi spaţiul în care locuim mai mult şi facem mişcare mai multă.

Mai calmă, mai blândă

Deşi asta e schimbarea care mi-o doresc cel mai mult am lăsat-o la urmă, pentru am impresia făcând cele menţionate mai sus voi reuşi aproape direct fiu mai calmă, mairăbdătoare, mai blândă, mai relaxată. Totuşi câteva schimbări voi face şi pe acest plan. Atunci când, inevitabil, voi enerva pe cineva sau ceva respir adânc de 3 ori şi apoi acţionez. Sunt sigură această măsură va reduce semnificativ momentele mele impulsive în care strig şi toţi vom fi mai fericiţi.

Un an mai bun pentru noi

Fără îndoială doar în noi, în mine e puterea de a avea un an mai bun decât cei care au trecut.

Voi ce planuri aveţi pentru anul 2016?

Poate vrei citeşti şi primul articol din seria Planuri de organizare pentru 2016. Este depre organizarea timpului şi îl poţi citi aici.

Dacă ţi-a plăcut articolul nu uită dai share pentru a ajunge şi la alţi cititori.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Planuri de organizare pentru 2016: ORGANIZAREA TIMPULUI

Se termina inca un an In forfota zilnica a vietii ne dam seama ca iar a trecut o saptamana, o...

Close