O recomandare: Mai putin pe Facebook

If we don’t discipline ourselves, the world will do it for us.

William Feather

I can accept failure, everyone fails at something. But I can’t accept not trying.

Michael Jordan

internet

Sursa foto: Pixabay.com

M-am obisnuit sa stau prea mult pe Facebook … 1-2 minute acum, 5 mai tarziu si uite asa se adunau zeci de minute pe zi. Cum de unele ”dependente” ai nevoie de ajutor pentru a scapa, mi-am dezactivat feed-urile la facebook folosind o extensie News Feed Eradicator

O data cu instalarea extensiei voi avea parte de diferite citate motivationale in locul NewsFeed-urilor, precum cele de la inceputul acestui articol. Mi se pare foarte interesanta aceasta optiune si pentru ca tot ziceam marti ca vreau sa socializez mai mult in offline, decat in online, in acest an ce a inceput de cateva zile, am sa o tin instalata extensia.

De ce nu mi-am inchis contul?

Acolo am posibilitatea de a tine legatura cu oameni dragi care sunt departe, mai e si pagina blogului de pe Facebook, mai am si doua grupuri dragi pe care scriu.

De ce am luat aceasta decizie?

Scriam acum ceva timp de ce:

Nu scriu mult, dar mereu găsesc ceva interesant postat de prietenii virtuali … Așa că cel mai bine e să reduc timpul petrecut acolo.

Poti sa citesti tot articolul aici.

Adevarul este ca mereu gaseam ceva util, interesant, captivant de citit, de vizionat, dar si de cumparat. Astea nu faceau decat sa imi consume resurse: energie, timp, bani (asa voi putea sa ma tin de decizia de a nu mai cumpara jucarii in 2016)

Cum am aflat de aceasta aplicatie?

Pentru ca e sambata vin cu o recomandare, de fapt cu mai multe reomandari, dar aproape toate au un numitor comun: AmaNicolae

Este un blog cu de toate: bucatarie, organizare, dyi, parenting pe care vi-l recomand.

Despre facebook ca si consumator de timp a scris Ama in mai multe ocazii, le puteti gasi articolele dand search pe blogul ei, ii impartasesc parerea.

Despre aplicatie:

Aplicatia permite vizualizarea notificarilor, a mesajelor private, permite accesul la grupuri, adica tot ce ma intereseaza pe mine. Apropo de grupuri saptamana trecuta am facut o prima curatenie iesind din vreo 20 de grupuri in care nu am mai activat/citit de cativa ani. Urmeaza sa renunt in 2016 la cate un grup saptamanal, pana ajung sa le am in lista doar pe cele utile.

Mai multe despre aplicatie puteti citi aici. Se instaleaza foarte repede si usor. Ama explica cum sa blochezi feed-ul pe Facebook.

De ce nu am instalata aplicatia Facebook

Am avut-o … o zi … cand netul imi facea figuri si asteptam un mesaj important si nu imi incarca pagina. Am simtit ca o iau razna cu atatea bip-uri. Am dezinstalat-o imediat ce am primit mesajul si nu am de gand sa o instalez din nou. Nu cred ca pe facebook ar trebui sa aflii informatii urgente. Tot ce e acolo poate suferi amanare. Exista alte moduri in care sa comunicam ce e important si urgent.

Aplicatia StayFocusd

Tot la Ama am aflat de o aplicatie pe telefon care limiteaza accesul la facebook un numar de minute stabilit anterior de utilizator in 24 de ore. Nu am testat-o, dar urmeaza.

Daca depasesc aceste minute, aplicatia imi blocheaza accesul la pagina. Si nu, nu pot apoi modifica in setari. Dureaza 24 de ore pana se activeaza modificarile.

Sursa: amanicolae.ro

Plugin util pentru WordPress

Este vorba de Jetpack un plugin cu de toate, util bloggeri-lor. Inca il mai descopar si eu, dar vroiam sa va spun ca m-a ajutat sa limitez utilizarea facebook-ului. Exista o functie in plugin care posteaza in mod automat pe pagina de Facebook noua postare fara sa fie nevoie de nici o interventie de a mea.

Cam atat pentru aceasta sambata, va astept si sambata viitoare cu o recomandare. Pana atunci petreceti cat mai mult timp offline.


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Planuri de organizare pentru 2016: SANATATE SI FRUMUSETE

BUN VENIT 2016! AN NOU FERICIT CU SANATATE TUTUROR! A inceput de cateva ore prima zi a acestui an. Multe...

Close