De ce nu mai fac prajituri pentru Craciun
Va regasiti in poza, mamici? Oare chiar asta e secretul sarbatorilor fericite?
Sursa foto: Facebook
Circula pe facebook pe diferite grupuri de mamici aceasta poza mult mai mult decat relevanta si plina de simbolistica.
Cu fiecare ocazie cand fac prajituri mai multe sau mai complicate, de sarbatori sau zile de nastere, cand pe langa prajituri mai fac si multe feluri de mancare care trebuie sa fie gata intr-un anumit moment, mereu zic ca e ultima data cand mai fac totul in casa, pana mai cresc fetele. Imi doresc mult sa le ofer si sa avem parte de hrana sanatoasa si mai ales pregatita in casa din ingredientele alese de mine. Totusi, cu atat mai mult cu cat in grija mea sunt doua mogaldete care impreuna vor avea la sfarsitul lunii 5 ani, planurile se dau peste cap. Fie muci, fie ca sunt scai prinse de mine, fie ca inca suzeteaza mult la somn cea mica, fie ca ma lupt cateva ore (uneori in zadar) sa le culc, nu fac decat sa ma aglomerez si sa ajung crizata si nervoasa … si atunci cine are mai mult de suferit? Noi toti si mai ales ele.
Azi dimineata cu mare spor m-am apucat de Meniul de Craciun. Am inceput cu toba (mai bine zis am continuat ce am inceput aseara). Apoi am trecut la dulciuri: Fursecuri cu stafide. Impreuna cu Soarele meu am facut un deliciu de fursec, chiar daca am improvizat ca am descoperit ca stafidele s-au ”evaporat”. Asa ca au iesit Fursecuri cu fulgi de ciocolata deliciosi putin spus.
Insa o clipa de neatentie din partea mea si Curcubeul meu a tras tot castronul cu fursecuri proaspat terminate pe jos. Deci munca de 20 min si 350 g de fursecuri delicioase au ajuns … la gunoi … Nu am iesit chiar rau ca se putea sa fie si mai rau cand curioasa mea mica explora spatiul si inca o fractiune de secunda si-ar fi ars manuta mica incercand sa puna mana pe cuptorul incins.
Care e pretul de a face totul ca la carte pentru sarbatori?
- Nervi si oboseala;
- Cheltuieli nu intotdeauna mai mici fata de ce s-ar cheltui daca acestea s-ar putea comanda la cineva sa le faca;
- Timp alocat uneori sarcini (care uneori chiar ne displac) in defavoarea timpului alocat copiiilor, in general familiei;
- Dezamagirea ca nu a iesit asa de bine cum ar fi fost cumparate.
Chiar ma gandeam ca de sarbatori toata lumea face de toate: curatenie, mancare, prajituri, oricum mai mult ca in perioadele obisnuite. E drept ca eu la capitolul curatenie de ceva ani nu mai dau asa importanta, dar si cand dau nu se vede prea mult timp. O parte din geamuri le-am sters acum cateva zile, la nici o zi, dupa ce manutele unse s-au ”lovit accidental” de sus pana jos de ele, totul a reajuns la stadiul anterior curatarii lor. In mod sigur le-as putea curata zilnic si nici atunci nu ar fi rezultate fantastice. Astept sa creasca puiutii mei sau sa isi petreaca in mod constant sotul timp cu ele si poate atunci, fara scai dupa mine, totul va arata mai bine.
Pana atunci ma multumesc sa fie acceptabil si primitor.
Cat despre bucatarit, azi am hotarat sa renunt la prajituri facute de mine si sa ma bucur de fursecuri din comert si prajituri cumparate, care nu contin ouale mele bio, nici unt( ca cel mai probabil au cunoscut doar margarina), dar nici nu mai vreau sa fiu bomba cu ceas, gata-gata sa explodeze din cauza nervilor.
UPDATE: Azi am citit ultimele cuvinte ale lui Steve Jobs si mi-au ramas in minte cateva randuri care se potrivesc articolului scris de mine
Toți banii, toate proprietățile și investițiile din viața mea.. nu le pot lua cu mine în mormânt. Tot ce pot lua sunt amintirile scăldate în iubirea dată și primită. Acestea sunt adevăratele bogății care te vor urma
Va recomand sa cititi articolul integral pe expunere.com pentru ca intotdeauna avem multe de invatat de la oameni de succes cum a fost si fondatorul Apple.
Leave a Reply