Meniul de Paste 2016

Ma gandeam ca de obicei, inainte de sarbatori sau zile de nastere mereu aveam o lista cu meniul pe care il voi pregati. Acum insa in afara de luni cand Iulia mi-a dat tema de gandire prin postarea ei, ocazie cu care mi-am amintit ce am gatit anii trecuti (puteti citi aici), nu mi-am pregatit nimic pe lista, asa ca acum e momentul … daca nu acum cand?!

Pentru ouale vopsite voi folosi 5 metode:

  1. voi face un degrade din cele 5 culori de vopsea cumparate

    Sursa foto: ilovehandmade.ro

  2. voi incerca sa obtin curcubeu pe oua folosind culorile rosu – galben – albastru, atat scufundandu-le partial in diferite culori cat si picurand diferite culori pe servetele umezite cu apa si infasurand ouale in servetele
  3. le voi vopsi cu orez colorat asa cum a facut aici
  4. le voi decora cu folie termocontractila cu motive pentru copii
  5. cateva oua voi vopsi natural folosind varza rosie, ceapa rosie, spanac, urzici si frunze de nuc

Sursa foto: http://gandurisibucatareala.ro

Sursa foto: http://www.retetelemeledragi.com

Toate aceste metode imi doresc sa fie un mod de a petrece timp de calitate cu puiul meu cel mare, de a o implica, de a experimenta impreuna si de a invata despre culori si combinatii de culori. Ca tot veni vorba de oua si activitati  pentru copii, va recomand un articol foarte inspirativ

Una din cele 10 activitati cu oua pentru toodleri. Restul pe http://e-minu.ro/activitati-cu-oua-pentru-toddleri/

Una din cele 10 activitati cu oua pentru toddleri. Restul pe 10 activități cu ouă pentru toddleri

Pentru ca imi va ramane apa cu colorant voi face pasta modelatoare (plastilina) cum am mai facut aici, iar orezul colorat ce il voi folosi la vopsit il voi usca si ambala in pungute ca in viitor sa il folosesc la diferite activitati.

M-am cam lungit cu vopsitul oualor, stiu, dar cu atatea idei minunate nu m-am putut abtine.

MENIUL DE PASTE

  1. Sunca fiarta, nelipsita
  2. Ciorba de cartofi cu leustean si smantana in apa in care a fiert sunca
  3. Umplutura 1-Umplutura-taiata
  4. Salate cu maioneza: ridichi, telina, vinete
  5. Salate: sfecla rosie, hrean, sfecla rosie cu hrean
  6. Chec aperitiv curcubeu cu branza de vaca
  7. Pastai cu usturoi
  8. Mancare de mazare
  9. Rulade de carne tocata cu diferite umpluturi
  10. Drob

1-Sectiune-in-rulada

La finalul sarbatorilor din ouale fierte ramase voi face oua umplute si din ceapa verde, salata, spanac, sunca fiarta si cateva oua voi face o salata.

Sarbatori fericite si lumina invierii sa va aduca liniste in suflete! Hristos a inviat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Miercurea fara cuvinte: PETRECEREA NORILOR

Dacă doriți să participați și voi la miercurea fără cuvinte trebuie să intrați pe blogul Naiv prin România și să...

Close