Meniul meu de Paste







Pentru ca mai sunt doar cateva zile pana la sarbatorilepascale din acest an, am rememorat ce am gatit anul trecut, asa pentru inspiratie si va arat si voua, poate va dau idei.

Umplutura de pasti: Se umplu o gaina/iepure/costita de porc cu amestec din oua si ficat fierte se taie cubulete se amesteca cu oua crude sare piper usturoi (preferabil verde) si patrunjel din belsug. Se opareste cca 5 min dupa umplere apoi se da la cuptor dupa ce se unge exteriorul cu ulei condimentat dupa preferinte


Am mai pregatit: Telina cu maioneza, Salata de boeuf si Ciuperci cu maioneza pentru care nu voi prezenta retele pentru ca se gasesc multe variante pe internet

de la stanga la dreapta – Telina cu maioneza, Salata de boeuf, Ciuperci cu maioneza

Platou pregatit cu sunca, umplutura, rulade

 Rulade diferite tipuri. Carnea tocata se pregateste ca pentru chiftele cu sare, piper, boia, usturoi, oua crude, patrunjel si se formeaza diferite tipuri de rulade si checuri de carne. Eu am preferat anul trecut o rulada sa omplu cu masline, cas si carnat cabanos, iar checul sa il facdintr-un strat de carne peste care am pus un strat de amesec pentru umplutura prezentata mai sus (cat mi-a ramas) si deasupra ”zabrele” de amestec de carne

Rulade si chiftele proaspat scoase din cuptor

Sectiune rulada

Alaturi de aceste preparate din carne am pregatit salata de sfecla rosie cu hrean si spanac si ciorba de cartofi pe apa in care a fiert sunca condimentata cu leustean

Salata de sfecla si hrean: hreanul si sfecla rosie fiarta rase se condimenteaza dupa gust cu sare, zahar, otet

Tot ca idee va prezint si platourile de anul trecut de la ziua fetitei care contineau chec aperitiv, bulete de branzeturi, eclere umplute cu amestec sarat, chiftele, snitele, rulada

Pofta buna orice ati servii si sarbatori fericite!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
CADRANUL BANILOR

Am acceptat provocarea la citit din ianuarie a Iuliei pe blogul ei si in aceasta luna. Multumesc in primul rand...

Close