Meniul meu de Paste
Pentru ca mai sunt doar cateva zile pana la sarbatorilepascale din acest an, am rememorat ce am gatit anul trecut, asa pentru inspiratie si va arat si voua, poate va dau idei.
Umplutura de pasti: Se umplu o gaina/iepure/costita de porc cu amestec din oua si ficat fierte se taie cubulete se amesteca cu oua crude sare piper usturoi (preferabil verde) si patrunjel din belsug. Se opareste cca 5 min dupa umplere apoi se da la cuptor dupa ce se unge exteriorul cu ulei condimentat dupa preferinte
Am mai pregatit: Telina cu maioneza, Salata de boeuf si Ciuperci cu maioneza pentru care nu voi prezenta retele pentru ca se gasesc multe variante pe internet
de la stanga la dreapta – Telina cu maioneza, Salata de boeuf, Ciuperci cu maioneza |
Platou pregatit cu sunca, umplutura, rulade |
Rulade diferite tipuri. Carnea tocata se pregateste ca pentru chiftele cu sare, piper, boia, usturoi, oua crude, patrunjel si se formeaza diferite tipuri de rulade si checuri de carne. Eu am preferat anul trecut o rulada sa omplu cu masline, cas si carnat cabanos, iar checul sa il facdintr-un strat de carne peste care am pus un strat de amesec pentru umplutura prezentata mai sus (cat mi-a ramas) si deasupra ”zabrele” de amestec de carne
Rulade si chiftele proaspat scoase din cuptor |
Sectiune rulada |
Alaturi de aceste preparate din carne am pregatit salata de sfecla rosie cu hrean si spanac si ciorba de cartofi pe apa in care a fiert sunca condimentata cu leustean
Salata de sfecla si hrean: hreanul si sfecla rosie fiarta rase se condimenteaza dupa gust cu sare, zahar, otet
Tot ca idee va prezint si platourile de anul trecut de la ziua fetitei care contineau chec aperitiv, bulete de branzeturi, eclere umplute cu amestec sarat, chiftele, snitele, rulada
Pofta buna orice ati servii si sarbatori fericite!
Leave a Reply