Planificare si organizare – Printabile

Am tot meditat la ce ar trebui sa fac si cum sa ma organizez optim pentru eficienta maxima. Asa ca m-am decis sa ma verific si sa ma ”recompensez”(inca nu stiu cum) pentru realizari complete ale planurilor lunare.

Pentru a verifica intocmirea planificarilor am realizat cateva printabile (care le poti descarca gratuit la sfarsitul articolului) pe care voi completa, dupa caz, zilnic, saptamanal sau lunar.

In primul printabil in stanga sus voi nota ce am de facut (un telefon, o programare, o vizita etc.). Dupa ce sarcina este indeplinita voi bifa in dreptul ei, iar putin mai joi voi nota meniul zilei. In partea dreapta sus voi nota data si voi incercui ziua, mai jos voi bifa la fiecare pahar de apa baut, iar putin mai jos, pe scurt ceva memorabil petrecut in acea zi, de exemplu un cuvant nou sau o trasnaie sau un motiv de bucurie. In josul paginii voi scrie in doua randuri pentru ce sunt recunoscatoare. In ultimul rand va fi un tel, un scop, un obiectiv mai mare sau mai mic si data aproximativa la care vreau sa il ating. Nu e chiar recomadarea din cartea De la idee la bani a carei recenzie am facut-o Aici, dar cred ca e modalitate de a-mi reaminti zilnic care mi-e obiectivul si a nu imi seta un alt  obiectiv inaintea realizarii celui propus.

1-Fullscreen capture 1252016 15422 PM

Pentru sarcinile zilnice, obisnuite, vor fi inca cateva pagini de printabile pe care le veti putea gasi in postarea de maine. Tot maine voi scrie si despre timpul petrecut cu familia si despre toddler routine chart, adica rutina copilului mic.

Cel de-al doilea printabil, se va completa saptamanal sau zilnic dupa preferinte) cuprinde lista de cumparaturi in stanga, cheltuielile facute in dreapta, pe categorii daca lista e saptamanala sau mai rar, respectiv detaliata daca lista e facuta zilnic. In josul paginii se va nota bugetul pe categorii. Despre categorii veti putea citi in postarea de joi.

2-Fullscreen capture 1252016 15433 PM

Ultima pagina din printabilul de azi este dedicata bugetului. In partea de sus voi cuprinde pentru fiecare din categoriile de cheltuieli bugetul initial, cel propus pe categorie si cel final. Pentru ca economisirea trebuie sa inceapa prin economisirea resurselor, am de gand sa tin o evidenta exacta a cat folosesc masinile de vase si cea de haine, dar si cati km fac cu masina, cred ca urmarind si aceste date voi reusi sa reduc macar putin cheltuielile nejustificate. Voi trece si cat curent, cata apa si cata benzina folosesc.

3-Fullscreen capture 1252016 15442 PM

Cam astea sunt o parte din planificari celalalte urmand sa le postez marti, respectiv joi. Sper sa va fie de folos si voua.

 

Planificare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Jurnalul unei femei simple {24 ianuarie 2016}

         PENTRU ASTAZI...  Duminică, 24 ianuarie 2016, ora 19:19 Afară... Ninge ca in basme ... In sfarsit a...

Close