Curatenie si debarasare

Tot incerc, incerc sa scap de surplus, dar tot nu reusesc. Am eliminat cam 10-15% dar inca mai am vreo 50%. La mine, in casa (ca afara nici nu vreau inca sa ma gandesc ca 80% din lucruri sunt inutile) marile probleme sunt hainele, de care scap anul asta (vreau sa imi fac garderoba capsula despre asta am si scris joi ), jucariile si articolele hobby/bricolaje. Acum ca vine primavara vreau zilnic sa scot afara (voi face niste saci mari pe terasa: daruit/ vandut) zilnic 5 lucruri din casa, din orice categorie si voi face asta zilnic pana in toamna, adica imi voi elibera casa de cca 900 de lucruri. Casa noastra e foarte mica, anul asta incepem exttinderea ei, dar cel mai grav e ca am prea multe lucruri, mult prea multe, care si daca casa ar fi mai mare tot ne-ar sufoca si obosi.

Ca tot incepe postul in fiecare saptamana din post voi renunta la lucrurile care nu le-am folosit in ultimul an dintr-o incapere: sunt 7 saptamani, asa ca ma voi ocupa in ordinea asta: spait, beci, bucatarie+hol, dormitor+dressing, dressing, dressing+baie, terasa. Sigur ati remarcat ca dressing-ul e de 3 ori, asta pentru ca cel mai mare surplus il am in cei 5 mp de dressing.

In paralel cu debrasarea incaperilor am sa ma ocup si de curatenia de primavara, astfel voi ochii doi iepuri dintr-un foc, iar daca ma gandesc ca la finalul celor 7 saptamani vin sarbatorile pascale si casa mea pe atunci va fi curata si ordonata, astfel va fi gata si curatenia de Paste.

In spait eu tin vasele, proviziile neperisabile, medicamentele. Nu am foarte multe de eliminat de acolo pentru ca am redus cam ce s-a putut anii trecuti, insa acolo  am nevoie de o reorganizare si sa sterg gresia, faianta, rafturile si geamul. Bucataria si holul, la fel ca spaitul nu contin prea multe lucruri inutile dar pe langa curatenia in amanunt necesita o reorganizare. Din beci voi arunca tot ce e stricat si il voi curata si varui (sper).

In dormitor raftul cu jucarii si carti va fi bataia de cap si dulapurile fetelor de care m-am cam ocupat in mare parte in ultimul timp. In dressing-ul plin de haine prioritatea va fi reducerea hainelor la 50% in aceasta etapa. In baie vom monta noile rafturi si o vom finaliza dupa un an de la inceputul modernizarii ei.

Am lasat pe final terasa pentru ca pe atunci va fi cald si vreau acolo sa imi organizez ”bucataria de vara” locul unde sa pregatesc ingredientele si in acelasi timp unde sa mancam pe perioada verii.

Sunt foarte entuziasta si nerabdatoare pentru ca primavara pentru mine este anotimpul unei noi vieti.

Nu doar pe acest plan incep schimbarile ci si prin faptul ca de maine ma trezesc la ora 5.50 si voi incepe ziua rasfatand-ma la un dus, urmand ca saptamana de saptamana sa reduc cu 5 min ora de trezire, deci  in a doua saptamana ma voi trezi la 5.45 si asa mai departe. Daca vreti sa stiti de ce ma voi trezi mai repede zi de zi, intrati pe 5am.ro

Simt ca aceasta perioada care urmeaza va aduce schimbarile de care am nevoie in viata mea.

O primavara frumoasa tuturor, cu multe schimbari … in bine!

1-IMG_0018

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Jurnalul unei femei simple {13 martie 2016}

PENTRU ASTAZI…  Duminică, 13 martie 2016, ora 21:32 Afară… S-a lasat seara ... e o liniste placuta. S-a racit vremea, dar...

Close