Chef de scapat de lucruri inutile

Perioada aglomerata din ultima luna m-a impiedicat sa ma tin de programul ce mi-l facusem pentru a ma debarasa de ”lomuri”. Am facut in spait si am mai scapat de una alta cand dadeam peste ceva ce mai mult ma incurca decat imi era de folos, nici beciul nu a scapat avand ajutorul soacrei am profitat, dar cam asta a fost cu debarasarea.

CHEF DE DEBARASARE

Totusi, spre norocul meu, in 27 aprilie m-am trezit cu chef de a renunta la tot (probabil in subconstientul meu credeam ca asa scap de dorul ce ma macina), asa ca am profitat de starea de spirit si m-am bagat … in haine. V-am povestit ca astea sunt marile mele probleme …

ELIBERARE, RELAXARE, LINISTE

Cand a venit sotul acasa nu putea intelege ce s-a intamplat cu jumatate din hainele din dressing. Asa o stare eliberatoare, asa o relaxare, asa o bucurie mi-a invaluit sufletul prin aceasta debarasare cum nu mai am simtit niciodata cand incercat sa ma debarasez de lucruri inutile.

Am renuntat chiar si la masa de calcat de acolo pentru nu prea era bine pozitionata, calcatul fiind o adevarata provocare acolo. Pana una alta, pana cand tine vremea buna de calcat voi calca afara pe terasa macar asa nu ”incing” suplimentar casa calcand, iar din toamna vad ce loc ii gasesc mesei de calcat.

ALT AER … ALTA ATMOSFERA

Asta caut sa obtin in casa mea si stiu ca voi obtine, pas cu pas cu fiecare lucru inutil de care scap. Pare absurd dar locul nu numai ca e mai usor de intretinut daca sunt mai putine lucruri de curatat si asezat, dar fiecare colt al casei se poate aerisi mai bine.

REORGANIZAREA CARTILOR, JUCARIILOR SI MATERIALELOR DE BRICOLAJ

Am inceput sa ma joc cu copiii, sa fac ateliere cu  ei, pe diferite teme, asa ca neplanificat am inceput sa mi le asez si structurez cartile, materialele de bricolaj si jucariile. A fost o  necesitate dupa ce bucataria mea si holul erau un adevarat atelier si depozit. Inca mai am de lucru la acest capitol, dar sigur stau mult mai bine ca la inceputul lunii. Am eliberat un dulap pentru aceste materiale, un dulap pliiiiiin de haine inutile, asa ca am scapat cu ocazia asta  si de haine. Inca caut idei practice de depozitare, dar pana atunci sunt mult mai bine decat pana acum.

Per total am reusit sa mai scap de surplus – asa printre picaturi – si sa ma bucur ca am un spatiu mai liber, mai aerisit, mai degajat, iar eu sa ma simt mai relaxata, calma si libera.

Cred ca mai putine lucruri inseamna mai mult timp liber asa ca voi continua sa ma ”eliberez” atat sufleteste cat si fizic.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Sambata mare … cu stres

Am fost putin in vizita la mama, nu am stat mult, insa am stat suficient cat sa imi amintesc cum...

Close