Aranjam jucariile?

Astazi nu voi vorbi despre o jucarie anume ci despre pastrarea ordinii la jucarii.

Unul din aspectele care mi-au placut cel mai mult la metoda Montessori o reprezinta ordinea cu care sunt pastrate/asezate jucariile si materialele educationale. Pentru ca sunt dezordonata doresc sa ma schimb iar pe copilul meu sa il invat de mic sa pastreze ordinea asa ca pe partea asta metoda m-a cucerit la prima vedere, asa incat cand am conceput raftul cu jucarii l-am gandit foarte in detaliu, l-am adaptat posibilitatilor si spatiului nostru si a devenit unul din cele mai placute locuri ale casei.

Totusi, pe cand cred ca puiul s-a invatat si dupa ce foloseste o jucarie o pune la loc, parca sa imi faca in ciuda ma rog de n orisa le stranga. E drept ca metoda merge pe principiul ca micutul le va strange de placere si pentru ca ii observa pe ceilalti, dar acum cu burtica, tot mai mare parca mi-ar prinde mult mai bine sa si le stranga singura sau cu putin ajutor. Am observat ca dimineata e mult mai ordonata insa dupa masa … din contra … ma tot pot ruga de ea sa le stranga ca nu o face.

Am incercat sa ii explic ca daca nu le strange inseamna ca u are nevoie de ele si le aruncam, ca se strica daca le lasam peste tot imprastiate etc. aproape in zadar orice incercare … azi la limita rabdarii dupa ce de mai multe ori i-am spus ca daca nu si le strange si mai ia alte jucarii le strang eu si le arunc, am cedat de fiecare data cand zicea ca le strange dar sa nu le arunc, insa vazand ca ramman doar vorbe, ca de strans nu le strange, am luat opunga de gunoi si am pus toate jucariile imprastiate in ea, apoi sub privirea ei le-am aruncat la tomberon. Bine-nteles ca a plans, dar poate asa stransul jucariilor nu va mai fi o problema.

Am mai incercat anterior explicandu-i ca daca nu le strange le strang eu si pt ca inseamna ca nu are nevoie de ele, cel putin momentan, le punem sus de tot pe raft pentru o saptamana, insa metoda nu a dat roade pentru ca nu am fost consecventa, jucariile ramanand in camera cedam si i le luam jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Fara mami, plec cu tati

In ultima perioada am incercat sa sudez putin relatia tata - fiica atat din dorinta de a simti cat mai...

Close