Ordinea / Dezordinea

Sunt dezordonata dar ma tratez!!!

Am sa incep postarea spunadu-va ca mama mea e o femeie extrem de curata, sotul nu o data a zis ca la mama e “farmacie” adica atat de curat ca si de pe jos daca ai manca nu ar fi probleme. Eu as completa ca e obsedata de curatenie si perfectiune … ceea ce e bine … pana intr-un punct.

Acel punct e punctul in care timpul fizic nu iti permite sa atingi perfectiunea si eu personal am devenit prea migaloasa si astfel pierd mult timp, insa cel mai grav zic eu acum ca timpul mi-e limitat de un titirez mic, e faptul ca decat sa nu fac perfect prefer sa nu fac, ceea ce iar nu e bine … insa azi nu vreau sa vorbesc de curatenie ci de ordine.

Aici, in ale ordinii, mama are un defect … nu ca nu ar fi ordonata ci faptul ca atunci cand am fost mici nu a pus mai mult accent pe ordine decat pe curatenie. Acum nu o data ajung sa compar case mai putin curate decat ale mamei cu case ordonate. Ordinea iti da o stare de liniste, de impacare, de usurare, nu ca nu ti le-ar da si curatenia, insa curatenia fara ordine e aproape nula.

Mi-ar fi placut mama sa fie mai insistenta cand vine vorba inclusiv de facutul patului si sa fie prima activitate din zi. Noroc ca asta am cam reusit sa ma invat acum chiar daca mai sar peste, ma perfectionez zi de zi.

Acum de cand puiul mic imi rapeste cel mai mult timp am descoperit nu numai ca dezordinea o oboseste si ne oboseste, ne face irascibili si nervosi, insa ne si solicita mai mult timp pentru a pune in ordine casa, de aceea mi-am propus si reusesc tot mai bine sa fiu mai ordonata. Nu e usor dupa ce aproape 30 ani de ani veneai acasa si iti aruncai la intamplare haine, puneai “bine” cheile sau rasturnai sertarul sa scotocesti dupa cine-stie-ce minune mica pe care sti ca acolo ai pus-o dar nu o gasesti sa iti schimbi aceste proaste obiceiuri, dar nu e imposibil.

Insa trebuie muuuuuuuuuuulta perseverenta, repetitie, dorinta si uneori multa rabdare sa ii schimbi si pe cei din jur.

Pentru ca avem si un pui care copiaza si face ceea ce vede cu atat mai mult toate astea sunt importante sa ne “intre in sange” pentru ca puiul de mic sa se invete ordonat.

Apoi vom invata sa ii placa curatenia fara a deveni insa o obsesie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
O lectie de iubire si iertare

Astazi puiul mi-a dat o lectie, care sper sa imi fie invatatura de minte. Dupa ce m-am enervat pe sot...

Close