O seara placuta cu atmosfera relaxanta si mancare gustoasa
A trecut ceva timp de cand aveam intentia de a manca in oras in singurul restaurant din oras unde fumatul este interzis: NOBILA CASA
In mai 2015 eram la usa restaurantului recent deschis, dar avea inca program scurt, de la ora 18. Era doar ora 16 asa ca am renuntat urmand sa venim … intr-o zi. Doar ca acea zi o tot amanam. Insa norocul a fost de partea noastra si luni am avut onoarea sa primim o invitatie de nerefuzat. Asa ca miercuri seara ne-am bucurat de o seara reusita din toate punctele de vedere. Acum au program normal
Mon-Thu: |
8:00 am – 11:00 pm
|
Fri: |
8:00 am – 12:00 am
|
Sat-Sun: |
12:00 pm – 12:00 am
|
Locatia este una foarte centrala, nu departe de Casa de moda, adresa I.C.Bratianu, nr.3, 440010 Satu Mare, Rezervari la tel. 0770.503961. Fiind la subsol ii da un aer boieresc asa cum isi doresc patronii frumosului local. Desenele in carbune care incanta privirea inca de la intrare, facute dupa imagini din vechiul Satmar se incadreaza foarte bine pe peretii cu caramida aparenta. Dar nu am sa scriu foarte multe despre designul interior am sa las pozele sa vorbeasca de la sine.
Desi stiam destul de multe despre local, am avut placuta surpriza sa ni se ofere scaun de masa pentru junioara noastra si daca tot am atins subiectul copii, am aflat ca in cazul in care se solicita se poate pune la dispozitie un birou unde sa se poata alapta in mod discret. Nu pot sa nu mentionez ca la toaleta era o curatenie impecabila.
Scriam acum vreo 2 ani ca atunci cand mergem la restaurant de obicei incercam ciorba de burta, de data asta nu am incercat ciorba de burta, dar urmeaza curand sa o incerc. Pentru inceput ne-am delectat cu platou cu branzeturi, capsuni si mango, cu painici proaspete de casa, din faina alba, integrala sau de secara si vin roze si alb. Am comandat o salata Caesar cu creveti, iar sotul a incercat Cotlet de porc mangalita la cuptor, cu legume la tigaie. O prima observatie a fost ca portiiile sunt foarte mari. Salata pe care am mancat-o a fost foarte frumos prezentata dar si delicioasa, usoara si sanatoasa. Pentru fete am comandat mini-pizza, pentru ca in meniu au oferta si pentru ei in mod particular.
Compania foarte placuta a completat seara. Am cunoscut doi oameni foarte deschisi, de la care am invatat multe si cu care am vorbit despre voluntariat, stiind ca sunt voluntar al organizatiei E.M.M.A. Am vorbit despre proiectele lor de voluntariat mai exact despre Saptamana familiei, saptamana fara TV (la care ma voi alatura, cu tot sufletul asa cum am facut si in 2011, daca nu ma insel), dar si despre afaceri, despre Lorand Soares Szasz. Am vorbit si despre copii si am primit de mai multe ori sfatul sugestia de a nu schimba personalitatea copiiilor nostri, de a le incuraja sa fie mereu la fel de curajoase, sociabile, increzatoare cum au vazut ca sunt acum.
Discutiile purtate mi-au dat si mai mult optimim, mai multa incredere, insa mi-au deschis si ochii asupra unor aspecte importante cand vine vorba de afaceri, dar si de parenting. Pentru a servi a trebuit sa ateptam putin, fiind total pregatit atunci dupa preferintele clientului, dar compania placuta a facut ca cele 3 ore petrecute impreuna sa para scurte, asa incat cateva minute in plus nu au fost decat bine venite.
Desertul Lava Cake cu inghetata si menta a fost incantarea serii pentru Soarele nostru, iar Curcubeul s-a bucurat de spatiul larg si multimea de trepte care au fost la dispozitia ei.
Restaurantul pune la dispozitia clientilor si meniul zilei destul de variat. Ca sa va faceti o idee voi posta meniul zilei al acestei saptamani:
Pentru saptamana 22 – 26 Februarie va propunem la meniul zilei:
Luni :
Ciorba Radauteana / Ciorba Ardeleneasca de porc
Ceafa de porc la gratar cu cartofi taranesti / Tocanita piperata de vita si cus-cus
Marti :
Babgulyas / Bors de perisoare
Piept de pui cu mamaliguta / Lasagnea
Miercuri :
Ciorba de legume / Ciorba de cartofi cu afumatura
Fleica de porc cu varza acra calita / Fajitas de pui
Joi :
Ciorba de burta / Gulyas de porc
Ossobuco de porc cu ore / Tagliatele cu piept de pui
Vineri :
Ciorba Taraneasca de porc / A’la Grec de pui
Ciolan cu fasole / Spaghete Bolognese
In fiecare saptamana, de luni pana vineri, la meniul zilei ai:
– ai 2 variante la alegere (ciorba si fel de baza).
– dupa servire bolul de ciorba ti se lasa pe masa sa te servesti cat iti pica bine
-felul de baza este consistent
-primesti painici proaspete, pregatite la cuptor
-cafeaua e din partea casei
Totul la doar 17 lei
Sursa meniului si fotografiilor: Nobila Casa Restaurant Boieresc Satu Mare
M-am bucurat sa petrec o seara placuta intr-un loc frumos si sigur voi reveni. Sper ca v-am facut si pe voi curiosi si ca va veti simti la fel de bine acolo cum ne-am simtit noi!
Leave a Reply