Ziua are 24h pentru toți

Câteodată mă gândesc cum alții, în situații similare mie, reușesc să își organizeze timpul să facă tot ce trebuie într-o zi … Oare câte ore are ziua lor?!  Evident că răspunsul e doar unul: 24h.

Cum să facem  aşa încât cursa contra cronometru din fiecare zi să o ducem la bun sfârşit zilnic cu bine? Cum să avem timp de toate când avem copii mici ? Cum să ieşim din cercul vicios în care am intrat?

Sursă foto: Aici
Am ales să îmi cresc fetele în principiile Conceptului Continuum, Atachment parenting, care acum le cred ideale, peste 20 de ani viața îmi va dovedi dacă sunt sau nu atât de ideale … Totuși dezavantajul major este că în primele 12-18 luni, chiar mai mult și uneori mai puțin în funcție și de copil, copilul e foarte dependent de mamă, cea ce o împiedică de multe ori să își facă din treburile zilnice și nu-i tocmai așa ușor. Totuși experiența proprie mi-a dovedit că este doar o perioadă cu care nu te mai întâlnești și în scurt timp copilul devine independent, însă pãnă atunci fără ajutor cu copiii sau treburile gospodărești, e greu, frustant, obositor. Am avut/ Am multe momente în care îmi venea/vine să renunț la acest mod de creștere, dar, cât timp îl consider ideal cred că dezordinea, podelele murdare, masa nestrânsă sunt compromisul acceptabil pentru viitorul copiiilor.
Totuși mă întreb cum își organizează timpul alte mămici așa încât cele 24h să fie suficiente pentru tot ce ar trebui făcut într-o zi. 
După ce am trăit la începutul lunii o zi perfectă credeam că am găsit secretul organizării, dar zilele ce au urmat mi-au dovedit că doar asta a fost … O zi perfectă … Știu că începând de peste un an astfel de zile vor fi tot mai frecvente, dar până atunci o organizare detalia cred că poate salva situația fără a sacrifica timpul ce îl acord fetelor mele.
Am pus pe hârtie programul și vreau să mă țin de el cât mai bine. Așadar am decis ca cele 24h să le împart astfel:
8h pentru somn
8h pentru satisfacerea nevoilor de bază a fetelor: odihnă, hrănă, igienă
1h pregătirea mâncării
1h curățenie zilnică
4h în timpul somnurilor fetelor citit, planificare, internet, odihnă, pregătire activități
30 min doar pentru mine
1h30min joacă și activități cu fetele
Pentru că mâncarea și activitățile gospodărești am să le fac tot cu fetele intenționez ca aceste activități să devină activitățile de viață practică cu ele, în stil Montessori și vor fi activitățile de dimineață când sunt mai colaborante.
Pentru mine ideal pentru un randament maxim ar fi ca soțul să se ocupe zilnic 2 h de ele, dar pentru că știu că așa ceva e doar un vis sper ca fetele să fie încântate de activitățile de viață practică și așa să putem să ne organizăm perfect.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Luni 6 iulie 2015

După multe zile de trezit la 7 azi ne-am trezit după 8. După ce am făcut patul și ne-am îmbrăcat...

Close