TOCANĂ DE LEGUME

După mulţi ani în care i-am promis mamei că îi copiez toate reţetele din caiete, uite că acum am început. Vă aştept si pe voi să urmăriţi Reţetele din caietul mamei. Am început în septembrie cu O conservă pe zi.

Poate vă e de folos şi colecţia de Conserve pe iarnă la care vă invit să contribuiţi cu link-uri utile, personale sau nu.

Ingrediente :
1 kg ardei gras
1 kg gogoşari
½ kg ceapă
½ kg vinete
½ kg morcovi
½ kg pătrunjel
½ kg ţelină
½ kg varză alba
½ kg fasole verde
½ kg conopidă
½ kg guile
3 kg roşii
Pătrunjel verde
Ţelină Frunze
750 ml ulei
Sare
Piper
Conservant
Mod de preparare:
Fasolea, morcovii, pătrunjelul,ţelina, gulia se taie cubuleţe, ceapa se taie felii subţiri se călesc în în ulei 10 min. Se adaugă apă clocotită până le acoperă.
Se adaugă varza tăiată mărunt. Se fierb 30 min
Vinetele se taie cu coajă cubuleţe, se sărează şi se lasă 30 min, apoi se spală de 3 ori după care se adaugă peste legume. Tot atunci se adaugă şî conopida bucheţele mici, ardeii şi gogoşarii tăiaţi cubuleţe mărunte şi se mai fierb 15 min.
Se adaugă roşiile tăiate felii, frunzele de pătrunjel şi ţelină, condiment şi conservantul. Se lasă să fiarbă 10 min.
Se pune în borcane şi se dustuiesc.
Apoi  între pături şi după răcirea completă se pun la loc răcoros ferite de lumină.
POFTĂ BUNĂ!

Sursa foto si o reteta similara: reteteculinare.ro
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
35 de idei pentru micul dejun

Pentru că din motive tehnice nu am decât pe mobil net și postarea cu meniul ieftin nu o pot posta...

Close