Teleenciclopedia

Deși acum avem acces la documentare pe diferite teme atât pe posturi tv cât și pe internet, pentru mine teleenciclopedia are un impact unic … Poate datorită faptului că am crescut cu această emisiune a televiziunii naționale, poate de ce acel generic și vocile documentarelor le-aș recunoaște, cu aceeași ușurință cu care aș recunoaște tezaurul folcloric și vocea regretatei Marioara Murărescu … Nu știu … Cert e că după zeci de ani îmi place.
Sâmbăta seara nu e momentul cel mai optim pentru mine, dar, acum câteva luni am decis să îl urmăresc din nou, live pe internet (la tv am renunțat acum 1,5 ani) … Surpriza a fost că teleenciclopedia nu o transmiteau … Am fost tare dezamăgită pentru că vroiam să o învăț și pe N. să urmărească emisiunea.
Acum seara, de curiozitate, am vrut să văd dacă totuși nu transmit și de data asta surpriza a fost plăcută, doar că erau ultimele minute. La început puiul meu mi-a cerut să îi pun altceva, însă la final a fost dezamăgită că se termină și vroia altul. I-am explicat că săptămâna viitoare ne uităm din nou și chiar vreau să devină obiceiul de sâmbătă seara.
Dacă și vouă vă e dor vă invit să vizionați un fragment dintr-o emisiune. 
Teleenciclopedia, de 50 de ani la TVR, mai exact 

din 1965 când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat” perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

<iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”344″ src=”https://www.youtube.com/embed/qAUpT6VWRHI” width=”459″></iframe>
A fii ales unul despre urșii polari pentru că sunt unele din animalele mele preferate, poate și datorită cărții Fram ursul polar, scrisă de Cezar Petrescu, prima carte întreagă citită de mine, dar nu am.
Probabil nu întâmplător scriu chiar azi, chiar în aceste minute când se împlinesc doi ani și jumătate de când tata a plecat din lumea asta, pentru că el era cel cu care mă uitam … Sigur nu întâmplător neplanificat am ales azi acest subiect. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Ce am gătit la început de iulie

O parte din felurile de mâncare pregătite în ultimele săptămâni  Ciorbă pe iepure cu fidea  Mămăliguță cu carne de ied...

Close