Surse suplimentare de venit

În prezent, deși venitul nostru pe familie e cu ceva mai mare decât a celor mai multe familii, este suficient doar pentru a acoperii ratele lunare, cheltuielile de întreținere, traiul de zi cu zi, un concediu anual și o mică sumă de economisit care o direcționăm spre mărirea confortului și extinderea căsuței noastre.
Din acest motiv singura formă prin care să finalizăm casa înainte de 2025 și de a face diferite investiții care să ne apropie de independența financiară este mărirea veniturilor.
Soțul aduce venitul major în familia noastră și în unele luni are și un venit suplimentar chiar consistent, dar mai mult de atât nu poate, așa că doar eu mai pot mări veniturile familiei.
Mai am vreo 15 luni de concediu de creștere a copilului, timp în care vreau să planific, să investesc și să pregătesc terenul pentru alte surse de venit.
În urmă cu ceva timp datorită unei provocări pe blogul Adrianei, am scris ce aș face dacă aș rămâne fără servici. Acum, după terminarea concediului voi fi în acea situație. Mă așteptam la o astfel de situație și tocmai din acel motiv, încă atunci, îmi cumpărasem programul pentru întocmirea devizelor, iar ulterior un domeniu pe internet pentru site. Încă nu prea m-am bucurat de beneficiile acelor investiții, iar site-ul încă nu e gata, din cauza mea, dar știu că au fost 2 investiții utile.
Acum însă o nouă situație neplăcută, o mică garsonieră la care nu găsim chiriaș, mă face să mă gândesc la o nouă sursă de venit. Nu știu când, cum și dacă se va materializa, dar vreau să cred că da. Mă gândesc serios în acel spațiu să organizez ateliere pentru copii. E cale lungă până acolo, dar îmi doresc asta atât pentru venitul suplimentar care mi-l poate aduce cât și pentru a crește eu în calitate de mamă, postură de care nu am fost prea mulțumită în ultimul timp.
Activitatea o gândisem de muuulți ani, o abandonasem ideea, am revenit asupra ei, iar acum postarea luliei m-a convins să perseverez și să pornesc pe acest drum
De asemenea îmi doresc să cresc acest blog, mai ales că mă apropiu de 300 de like-uri chiar dacă nu am fost constantă și nu am făcut nimic deosebit. Chiar dacă blogul nu mi-a adus beneficii până acum (exceptând cărțile de la lulia prin provocarea la citit de pe Economisim), poate și această activitate ce o fac de plăcere îmi va rotunji veniturile.
Pe lângă asta mergând la una din bănci să văd care e situația conturilor, am aflat că costul unei fond de unități la ei este o sumă rezonabilă până în 40 lei și nu condiționează un număr minim de unități, așa că începând cu această lună vreau să cumpăr lunar minim o unitate. Știu că e o nimica toată, dar e un început. Iar dacă voi amâna tot nu voi rezolva nimic.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Miercurea fara cuvinte: PRIMAVARA PARFUMATA

Dorești să participi la MIERCUREA FARA CUVINTE? Este simplu si amuzant! Nu trebuie decât să afisezi pe blogul tău o fotografie...

Close