Sa-nvatam culorile

Pentru ca am vazut deja ca e mai pregatita sa sortam si sa invatam culorile, am decis ca in aceasta saptamana sa insist pe acest segment, zi de zi, cateva minute.

Din cartile cumparate avem o floricica cu 8 petale, 4 culori cate 2 petale si fluturasi si floricele aferenti de culori la fel. Am adaugat la joc niste agrafe de birou in culorile petalelor si asa mai dezvoltam si manuta, prinzand floricelele si fluturasii sub agrafele de birou.

Inspirata fiind de blogul unei mamici si de poza de mai jos

Sursa Foto: http://theeyesofaboy.blogspot.ro/2014/01/montessori-inspired-wooden-color.html?m=1

am creeat si eu o tava similara, doar ca am folosit alte materiale si contine 4 culori, la ea am adauga si 4×4 cuburi in culori similare dar si 5×4 pioni dintr-un joc pentru copiii ceva mai mari, asa ca ne punem pe sortat pe culori. Vrem ca pana la 2 ani sa cunoastem bine cele 4 culori: rosu, galben, albastru, verde, sa le numim, sa le amestecam in acuarele sa vedem cum obtinem portocaliu, mov dar si nuante diferite de verde.

Promit sa pozez si sa postez curand detalii despre tava.
Pentru ca alaturi de culori imi doresc sa o invat si forme, am realizat si niste cartoane cu diferite forme pe pagina toate de aceeasi culoare, de genul asta!

Tot inspirata fiind de blogurile Montessoriene urmeaza sa creez cartonasele colorate precum cele de jur imprejurul turnului roz din imaginea de mai jos doresc sa le realizez cat de curand.

Sursa Foto: http://storage.canalblog.com/75/01/211339/22439656.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Provocarea de luni: 2. Trezeste-te mai repede

Inspirandu-ma dintr-un articol gasit in urma cu cateva luni http://nuaisacrezi.ro/60-de-modalitati-pentru-a-ti-imbunatati-viata-in-100-de-zile/ am decis ca anul 2014 sa fie intradevar un al al schimbarilor...

Close