Reportaj despre trombofilie (1) – Trombofilia O amenintare pentru sarcina

O traducere personala pentru cei care nu inteleg reportajul (cei care gasesc greseli in traducere ii rog sa ma informeze)
“Trombofilia este o boala a sangelui care se caracterizeaza prin formarea de cheguri in sistemul circulator. In cazul femeilor insarcinate se optureaza toate vasele care vin si pleca la/de la placenta, se produce un infarct masiv si bebelusul moare.
Aceasta este o boala noua. Acum putini ani nu se cunostea originea ei, insa in 1998 s-a descoperit legatura intre sarcinile care nu ajungeau la termen si trombofilia.
Trombofilia este o problema de sanatate a mamei care optureaza vasele si astfel se reduce fluxul de sange care ajunge la bebe. De aceea bebele creste mai putin si este nevoie o mare atentie asupra sarcinii.
Dna dr Mariela Gerde este ginecolog si sef pe sectia de Trombofilie si Avorturi recurente in spitalul Universitar HUA. Ea asigura ca urmandu-se un tratament de catre o pacienta insarcinata se poate ajunge la un final fericit.
O pacienta care are pus diagnosticul de trombofilie care nu face tratament are sanse de a duce la termen o sarcina de 50%, cu tratament 85%.
Dupa cum spun specialistii exista 2 tipuri de trombofilie: ereditara si autoimuna.
Poate aparea in orice moment al vietii, de aceea nu este ciudat cand vine o pacienta si spune “Cum? Am avut o sarcina normala si acum am pierdut 3 sarcini” pentru asta, pentru ca ori este autoimuna si inca atunci nu s-a activat, sau pentru anticorpii inca nu s-au intanit, apoi devin activi. Anticorpii pot creste si scadea pot fi detectati doar in anumite momente.
In luna a 8-a a trebuit sa mi se faca o cezariana urgenta, s-a nascut fetita noastra Maria Rosaria, dar s-a nascut prematur, au fost multe complicatii si in cele din urma a murit. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Interactiunea anticoagulantelor cu plantele medicinale

Daca sunteti în tratament cu anticoagulante, evitati remediile din plante In timpul administrarii anticoagulantelor injectabile sunt de evitat cantitati mare...

Close