Paste cu sos de carne tocata
- carne tocata sau conserva de carne maruntita 300-400 g
- ulei
- ceapa 80 g
- ardei/gogosar 100 g
- pasta de rosii sau ketcup 100 g
- sare, piper
- cimbru
- foi de dafin
- usturoi 2-3 catei
- paste
Se calesc ceapa si ardeiul in ulei, cand s-au inmuiat se aduaga carnea, se lasa cu capac sa se inabuse impreuna, se adauga sare, se adauga pasta de rosii sau ketcup-ul, cimbrul si foile de dafin si se lasa sa fiarba inabusit cu capac. La sfarsit se adauga piperul. Daca e nevoie se adauga apa cat sa acopere. Se lasa sa fiarba pana e fiarta bine carnea. Intre timp se fierb pastele, pot fi spaghete sau lasti, dupa preferinte, in apa cu sare si putin ulei. La sfarsit se strecoara pastele si se adauga sosul peste paste. Se servesc calde.
Leave a Reply