O zi perfectă

1 iulie 2015
Sursa foto: argumentpress.ro

Am avut o zi foarte frumoasă cu fetele acasă. După ce ultimele 2 zile am fost cu febră și ultimele 2 luni într-o stare aiurea azi m-am simțit perfect.

Nu știu de ce … Stiu doar că am făcut chiar mai mult decât mi-aș fi putut imagina că voi face fără ca fetele să plângă mai mult ca în alte zile, ba din contră, mult mai puțin … Altfel spus fără să le fi neglijat.
Ziua a început înainte de 7.30 când după făcutul patului le-am lăsat să se joace pe jos în cameră împreună. În acest timp am început să debarasez pătuțul din bucătărie care a redevenit spațiu de depozitat ca mai mereu. Nu pentru mult timp că s-au plictisit destul de repede.
Apoi o încercare fără succes de ai da să sugă și altele de așezat în pătuț pentru a curăța bucătăria la fel de nereușite nu m-au împiedicat să perseverez. N. a vrut să picteze așa că punând o singură condiți “să nu răstoarne apa” așa că i-am pregătit măsuța, scăunel, pahar cu apă, acuarele, tava cu hârtie … Gata pentru pictura cu degețelele … Doar că nu trece prea mult timp că fiică-mea și toarnă apă pe acuarele vreo 150 ml … din belșug … Noroc cu tava că dezastrul a fost minim … Doar că nu a respectat singura condiție așa că după 6 amprente de degețele totul se încheie înainte de a începe și se continuă cu plânsete în tonuri înalte tipice pentru N., dar spre surprinderea mea deși atipic doar de scurtă durată. Apoi ii dau platilina sa se joace
Văzând că orice încercare de a trebălui în bucătărie e un eșec am schimb mediul după ce fetele au mâncat prune. Așa că am mers afară și lăsând ușa deschisă la intrare am început să fac acolo curățenia. L. nu a stat prea mult în cărucior, dar apoi am luat-o cu mine punând-o pe rând cu jucării în landou, în scaunelul de activități, pe jos, luând-o și în brațe. Am avut așa spor încât la ora 10 credeam că e 11 (ora de culcare a junioarei) și am culcat-o. Singură nu a dormit decât foarte puțin dar a dormit cam o oră la sân.
După trezire mi-am continuat treaba, încă o oră, după care, dupa ce m-am rasfatat cu un dus scurt cu privitori, am servit masa de prânz și le-am culcat pe fete … În acest punct nu totul a fost perfect, dar nu mă pot plânge. Până N. a adormit, L. s-a trezit, iar după o oră de somn a trezit-o și pe N. Dacă tot era ora la care vine tati acasă, după ce am pus supa de pui la făcut, am pus junioara în mei tai, am luat cu mine și micuța domnișoară și în plimbare am mers în fața lui tati. Pe drum merele și corcodușele au devenit o mică gustare de fructe.
Spre surprinderea mea soțul a fost cel care s-a oferit să se ocupe de fete după ce mănâncă, macină și se ocupă de capră care șchioapătă. Așa că totul a fost perfect … Mi-am făcut și treaba în bucătărie, am și gătit supă de pui cu fidea și mazăre cu piept de pui, usturoi si verdeață după care am mâncat toți iar micuța L. a mâncat surprinzător de mult.
Nu a lipsit si putina joaca
Seara a continuat cu băița lui L. N. a mai mers afară cu tati. Eu am culcat-o pe L. După o oră au venit în casă. Au început băița apoi am continuat eu, tati mergând iar afară.
În timpul băiței, ca de obicei, am făcut puțină curățenie în baie, profitând că N. se joacă la băiță. 
După băiță a păpat, iar apoi după îmbrăcarea în pijama, am citit cartea cu Peter Pan și am făcut puzzle-urile din carte.
A urmat somnul, după care pentru a încheia perfect ziua după ce am mâncat și ales păstăii cu soțul, ne-am uitat la un film pe care îl recomand amatorilor de drame romantice, împletite cu istorie Haos la Versailles
Asta a fost ziua cea mai perfecta din ultimele 39 luni si o zi de care m-am bucurat din plin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Miercurea fara cuvinte: Made By MICUL MEU FOTOGRAF

Daca vreti sa participati la Miercurea fara cuvinte, va puteti inscrie in fiecare miercuri aici.

Close