O recomandare: Mămică, educatoare și vlogger Jady A.

Când am descoperit metoda Montessori acum 3 ani, am descoperit pe youtube o mămică, Jady A., care prezenta foarte frumos materiale și amenajarea zonei de studiu și joacă a fetiței ei educată după pedagogia Montessori.

Despre viața Mariei Montessori (prima femeie medic din Italia) și începuturile acestei pedagogii vă invit să urmăriți filmul Una vida per i bambini

Dacă tot veni vorba de pedagogia Montessori vă ofer o informație prețiosă, zic eu, aceea că domnul profesor Marcel Căpraru (cel care a adus pedagogia Montessori în România prin traducerea cărților Descoperirea copilului și Minte absorbantă) a reușit să facă cursurile pentru educatorii și învățătorii Montessori de la noi mai accesibile atât financiar cât și spațial și ca și timp, acestea urmând să fie online. Cursurile pentru cadrele didactice (de fapt oricine poate face cursul doar că nu pote profesa până nu obțin diplome DPPD) vor începe în următoarele zile, urmând că în scurt timp să fie disponibil și cel pentru părinți, pe care îl aștept cu nerăbdare. Vă invit să vedeți despre ce cursuri e vorba și să vă înscrieți AICI. De asemenea poate vă interesează cusurile AMI în România, acelea încep în 22 februarie 2016 pentru asistenți Montessori 3-6, respectiv 6-9 ani, doarca sunt mai greu accesibile, nu doar financiar.

education-548105_960_720

Dar să revin la Jady A. O lungă perioadă de timp i-am urmărit canalul youtube. Acum am redescoperit-o într-o altă postură. Acum e mămică de 3 fetițe, cea mare de 5 ani, cea mijlocie de 2 ani și cea mică de 5 luni aproximativ. Ce mi-a plăcut foarte mult la ce am descoperit acum este că mai nou are o serie de video postate cu tema organizării casei și a timpului așa încât să aibă timp de toate, inclusiv de homeschooling, ea educându-și fetele acasă.

Vă invit să vizionați canalul ei de pe youtube AICI sigur vă va inspira, iar AICI gasiți materialele lui Jade A. pentru descărcat, unele sunt free în baza unui cont gratuit.

Astăzi am să pun în aplicare câteva din ideile ei, iar săptămâna viitoare încep să organizez jucăriile, materialele de craft îm stilul ei, după cum le-a prezentat în video acesta și acesta

Pentru că de mult timp ma gandeam să fac ceva asemănător vă invit să vizionați ce voi face azi.

Cu asta vă zic pe mâine, pentru că de azi revin la normal pe blog, postând zilnic. O sâmbătă frumoasă vă doresc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Miercurea fără cuvinte: POVESTEA DE SEARA

Dacă doriți să participați și voi la miercurea fără cuvinte trebuie să intrați pe blogul Naiv prin Romania și să...

Close