Meniul lunii ianuarie 2016

1-MENIU

A inceput deja anul de o saptamana si eu vin cu intarziere cu meniul lunii, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

UN PLAN PE TOT ANUL

Pentru acest an pentru fiecare zi am in plan ciclic, saptamanal, astfel:

Luni va fi ziua de branzeturi, lactate, oua fara carne

Marti vom consuma peste

Miercuri va fi ziua legumelor, fructelor si leguminoaselor

Joi meniul se va invartiiin jurul carnii de pui

Vineri va fi la fel ca miercuri zi fara carne, lactate sau oua

Sambata carnea de ied/iepure vor fi baza mancarii

Duminica meniul va avea la baza carnea de porc sau vita

CELE TREI MESE PRINCIPALE

Micul dejun:

  • LUNI: Cereale cu seminte si fructe uscate in lapte/iaurt
  • MARTI: Paine cu: salate de legume cu maioneza (vinete / dovlecel / ciuperci / sfecla rosie)
  • MIERCURI: Paine cu: zacusca/ dulceata/ miere/ bruschete cu ulei si pasta de ardei
  • JOI: Oua (fierte, omleta, omleta cu legume, ochiuri)
  • VINERI: Paine cu: pasta de fasole/naut/linte si dovlecel/ Humus / dovlecel si usturoi /
  • SAMBATA: Ou fiert, Sunca afumata, Carnat afumat, Slanina, Branza/Cas/Telemea
  • DUMINICA: Clatite / Wafe / Clatite / Briose / Chec

Pranz:

  • LUNI: Supa de oua / Lasti cu branza ; Ciorba de legume / Salata orientala ; Ciorba de pastai cu smantana / Cartofi taranesti ; Supa de cartofi / Cas pane cu legume la cuptor
  • MARTI: Ciorba de peste si Peste la cuptor / Peste prajit / Chiftelute de peste / Salata de ton
  • MIERCURI: Ciorba de fasole boabe / Lasti cu cartofi ; Ciorba de linte / Lasti cu varza ; Supa de rosii / Mazare frecata ;  Supa de chimen / Mancare de linte
  • JOI: Supa de pui cu taitei/galuste de gris/fidea Felul 2 Pui cu Orez/Cartofi piure/Mazare/Spanac
  • VINERI: Meniul de miercuri plus Supa de visine / Lasti cu cartofi
  • SAMBATA: Ciorba de legume pe carne / Carne (ied/iepure) cu legume la cuptor
  • DUMINICA: Felul I: Ciorba taraneasca/ de perisoare de porc/vita Felul II: Vita cu bulion si foi de dafin la cuptor cu piure de cartofi, Spaghete cu carne tocata, Mancare de legume cu carne de porc, Chiftele/Snitele cu piure ca cartofi

Cina:

  • LUNI: Mamaliga cu branza si smantana/iaurt sau Paste cu papricas de legume
  • MARTI: Salate de cartofi / legume
  • MIERCURI: Cartofi taranesti cu sfecla rosie / Cartofi cu legume la cuptor
  • JOI: Orez cu legume / Cartofi piure cu ciuperci / Mazare / Spanac cu oua
  • VINERI: Orez cu legume / Cartofi piure cu ciuperci /Cartofi taranesti cu sfecla rosie / Cartofi cu legume la cuptor / Lasti cu cartofi
  • SAMBATA: Salata orientala
  • DUMINICA: Gris / Fidea / Hrisca / Orez / Ovaz in lapte

Cam acesta va fi meniul nostru pe aceasta luna sau a fost in aceste zile care au trecut. Poate nu in aceasta ordine, dar acest meniu vreau sa fie meniul orientativ pentru prima luna din an. Intre cele 3 mese ne bucuram de fructe si iaurt.

Daca ti se pare util acest articol nu uita sa il distribui mai departe.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Vindem sau dăruim?

Deşi a trecut luna cadourilor, nu trebuie să ne oprim din dăruit. Căutând articole cum să îmi simplific viata am...

Close