Meniu de weekend

Trebuia sa fac ceva rapid sa mancam sambata dimineata, asa ca iau iute laptele proaspat muls de sotul de la capra noastra ce paste in curte si il pun la fiert … ma gandesc la un gris in lapte dar sotul are alte preferinte asa ca arunc in laptele care fierbe o mana buna de fidea … totul fierbe, mai fug in camera la mogaldeata mica si nerabdatoare si la sfarsit pun frumos FIDEAUA IN LAPTE in farfurii … vine sotul mananca, parca cu gura altuia si ma intreaba?!? “Da zahar ai pus?” atunci imi aduc aminte ca eu pun la sfarsit pentru a nu se afuma si m-a chemat datoria de mama si am uitat, asa ca fideaua mea in lapte are nevoie de corecturi, iau zaharul si adaug … mai bine mai tarziu ca niciodata 🙂

In curte un pui isi gaseste sfarsitul, e numai bun de pus in oala, are 3 kg curat … ce sa fac oare din el? in primul rand iau din grasime si topesc ca e mult prea multa, ies 200 ml de unsoare, va dati seama ce grasa ar fi fost mancarea altfel. Apoi intr-o oala mare pun vreo 8 l de apa, puiul intreg, morcovi proaspat adusi din gradina curatati si spalati, o gulie cam desidratata, cumparata cine stie cand, 2 ardei, 1 ceapa intreaga, niste sare si cateva boabe de piper mai la sfarsit si las totul sa fiarba la foc mic, uit de patrunjel, dar asta e si asa are efect de a reduce lactatia si nu am nevoie de asta acum … Carnea fiarta o scot si o pun pe o tava, pregatesc rapid in blender putin ulei cu ustoi, ceapa, sare, piper, boia si masez frumos puiul sa capete gust si o crusta aurie, iar langa tai frumusel morcovii si le fac si lor un masaj cu sosul de mai sus, iar cartofii taiati ca pentru pai dupa acelasi binemeritat masaj ii arunc intr-o tava si ii asez frumos intr-un strat subtire, ascult de sfaturile bucatarilor de la Paprika TV si ii tin 1 ora la 220 gr C, cartofii sunt putin prea facuti, dar sunt la fel de buni ca cei pai desi cu mult mai putin ulei, insa puiul inca nu arata deloc auriu, asa ca scot cartofii si mut puiul mai sus, pun cuptorul la 250 gr C ma mai invart pe la el si cand arata bine il scot si il servesc cu cartofi si binenteles cu mujdei  (sosul cu care le-am masat toate)

Intre timp strecor supa, fierb repede niste romburi Hutton si pun repede la racit in farfurii sa mancam impreuna pana nu se trzeste mogaldeata … credeam eu 🙂

Ca sa nu stea degeaba ochiul pornit tai repede 5 cepe marioare julien (solzisori, feliute) si le pun pe foc intr-o tigaie in care adaug si un polonic de supa de deasupra mai grasa ca si asa e multa grasimea si las cu capac sa se innabuse (mai nou nu prea calesc ca dau laptic pt bebe mic) apoi tai marunt maruntaiele de la pui (ficat, inima si pipota) si cand ceapa s-a inmuiat putin le adaug, las totul sa fiarba sub capac si cand totul e fiert adaug orez si mai adaug supa (se poate si apa adauga) iar apoi sare pt ca nu am pus mai devreme sa nu se intareasca ficatul, o lingura buna de pasta de ardei (ketcup) si las sa fiarba la foc mic cu capac, vreo 20 min … gata mancarea Se poate adauga si patrunjel si piper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
1 an de la prima licarire si 19 saptamani de la nastere

A trecut un an de cand am mers cu mari emotii si teama spre cabinetul dnei dr sa vedem daca...

Close