Ciuperci cu ou şi salată de roşii

(dificultate: medie, durata de pregătire şi gătire: cca 20-30 minute) 

Ingrediente (pt 2-4 porţii): 

ceapă galbenă/roşie/albă medie cca 40-50 g 
ardei / gogoşar roşu/verde cca 30-50 g 
ciuperci din conservă sau fierte cca 150 g 
ouă medii 4-6 buc cca 55 g 
sare, piper, boia de ardei sau alte condimente după gust 
se poate adaugă usturoi pisat, mărar, pătrunjel, cimbru orice mirodenii în funcţie de preferinţe 
ulei 
Se poate opta şi pentru varianta de post în care se renunţă la ou şi se pot adaugă morcov ras, dovlecel, vinete tăiate cubuleţe şi prăjite în ulei, după care se adaugă ciupercile prefierte. În funcţie de conţinut se adaugă şi apă pentru a avea lichid în ce să fiarbă. 
Încă o variantă a unei astfel de mâncări este cea în care se optează pentru ciuperci cu smântână. Se prepară tot fără ou, se pot adaugă şi alte legume, iar spre final după ce toate au fiert suficient, se adaugă un amestec cu puţină făină, smântână/lapte după preferinţe şi pătrunjel frunze tăiat mărunt. 

Mod de pregătire: 

Ceapă şi ardeiul se taie pătrăţele mici se căleşte în ulei într-o cratiţă cu capac, când sunt înmuiate se adaugă ciupercile tăiate mărunt, se adaugă condimente şi mirodenii după gust. Când sunt suficient gătite se adugă ouă bătute şi se gătesc împreună la foc mic. Atenţie: se pot prinde uşor de cratiţă, necesită amestecare frecventă. 

Pentru salată: 

Se folosesc diferite legume precum: roşii, ardei, ceapă, castraveţi, varză, morcovi, salată verde, etc. Se taie în funcţie de preferinţe legumele mai ţări se pot răzui, cele mai moi se pot tăia în bucăţi mai mari, se adaugă sare şi ulei (orice varietate) sau oţet după preferinţe. Eu o prepar cu amestec de uleiuri: porumb, măsline şi floarea soarelui şi adaug câteva picături de lămâie. Se poate adaugă opţional tăiate cuburi sau fâşii caşcaval, telemea, cas, şuncă, mezeluri (mezelurile nu sunt prea sanatose, însă un cârnat prăjit de casă poate da o savoare deosebită). 
Modul 1 de prezentare pentru mic dejun
Pe o farfurie se pune atât o porţie de ciuperci cu ou cât şi salată. Se serveşte cu pâine. 

Modul 2 de prezentare pentru o gustare potrivită pentru servici
Eu utilizez baghete preparate în casă pe care le tăi pe lungime în jumătate, nu complet ci atât cât să se deschidă că un capăt de cufăr. Scobesc miezul din interior dinambele jumătăţi (pe care îl pot usca şi da la iepuraşii din curte sau din care pot prepară pesmet) adaug în jumătatea de jos ciuperci cu ou, iar în cea de sus salată.

Pofta bună.

Un astfel de meniu conţine proteine, lipide, carbohidraţi, fibre, vitamine este optim pentru micul dejun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Femei care nasc copiii diagnosticaţi cu handicap, în ciuda presiunilor de a-i avorta

Femei care nasc copiii diagnosticaţi cu handicap, în ciuda presiunilor de a-i avorta

Close