Inapoi in natura!

Tot mai des aud ca lumea se intoarce la tara, la camp, la curte, la casa!

Asta ne-am dorit si noi, inca din studentie, sa ne traim viata la casa, nicidecum la bloc. Am si avut parte de implinirea acestei dorinte imediat dupa ce am devenit familie. De curand s-au implinit 6 ani de cand ne-am mutat la casa … daaaaaaaar … am realizat ca fata de bloc e muuuuuuuuuuuuuuuuult de munca, ca nici nu se compara cei 50-100 mp de la bloc cu cei 2000 mp pe care ii detinem … asa am ajuns ca tocmai cand curtea ne aducea cele mai multe beneficii datorita epuizarii sa ne fii dorit sa nu fi stat niciodata la casa, sa ne fi luat un apartament mare pe care am fi reusit sa il punem la punct pana in prezent …
Am scris putin despre asta in urma cu cateva luni, dar azi vreau sa imi indrept atentia spre avantajele vietii la curte.
Primul si cel mai important zic eu este acela de a putea trai mult mai sanatos asa cum am scris intr-o postare destul de recenta.
Nu se compara nici gustul unei cepei verzi proaspat culese din gradina, nici salata ce in 10 min poate fi deja mancata de cum s-a cules, sau pastaii cruzi pusi in supa, castravetele mai mult decat crud si rosia gustoasa si parfumata. Parfumul si culorile florilor care iti dau o stare de bine, fructele culese direct din pom si savurate sub razele soarelui.

Ce sa ma vorbesc de gaina taiata (nu de mine ca mi-e mila) curatata sigata de mancat in nici 3 ore, sau casul proaspat optinut si mancat mai repede decat oricare altul ajunge pe masa sau fideaua in lapte din laptele abia muls.
Pana si cantecul cocosului, latratul cainelui sau piuitul puisorilor nu face altceva decat sa iti aduca liniste in suflet …
Am lasat la o urma motivul pentru care cu toate greutatile am ales sa ramanem la casa: N. puiul nostru atat de fericit cand trage pisica de coada, care radea cu pofta cand cainele venea spre ea (am ramas fara Athos spre tristetea noastra), care abia scoate nasucul afara si ajunge la nisip unde se joaca cu placere, care “ne ajuta” in gradina chiar daca uneori contraproductiv, care se bucura de fiecare sufletel din curte fie ca e gaina, pui, rata, capra sau porc, fie ca e o floricica dintr-un pom sau un fir de iarba, dar si de goji culese de manutele mici sau rosii nici macar spalate ca nu mai ajung intregi pana acolo, dar care sunt sigure si mai sanatoase decat cele din magazin chiar daca sunt spalate cu orele sau locul generos de joaca.

Asta e viata la tara, cu multa munca dar si satisfactii pe masura
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Provocarea de luni: 1. Cucereste dezordinea

Inspirandu-ma dintr-un articol gasit in urma cu cateva luni http://nuaisacrezi.ro/60-de-modalitati-pentru-a-ti-imbunatati-viata-in-100-de-zile/ am decis ca anul 2014 sa fie intradevar un al al schimbarilor...

Close