Despre obiective, la modul general

Am mai scris putin despre obiective acum cateva saptamani, dar zilele trecute, daca tot am ramas fara net, meditam la articolul pe care l-am scris despre prioritati, acum vreo 2 saptamani si la ceea ce discutasem cu sotul de fuga zilnica a fiecaruia dintre noi. Asa am ajuns sa imi dau seama ca aproape toti avem aceleasi obiective, iar obiectivele sunt cele care ne determina prioritatile.

OBIECTIVE COMUNE …

Sursa foto: tarelamate.ro

Asa am ajuns sa ma gandesc ca de fapt noi oamenii avem doar cateva obiective generale, care se cam regasesc in mintea si sufletul tuturor, iar daca stau sa ma gandesc bine, probabil le pot enumera pe degetele de la o mana.

  1. FERICIREA
  2. SANATATEA
  3. SIGURANTA
  4. STABILITATEA FINANCIARA
  5. FAMILIA SI PRIETENII

Bine-nteles ca ele se intrepatrund si mai depind una de alta sau se influenteaza reciproc, dar in linii mari cam astea sunt. Pentru astea ne trezim dimineata si ne straduim zi de zi sa facem cate ceva.

… PERSPECTIVE DIFERITE

Si totusi, chiar daca obiectivele sunt comune si doar ordinea lor difera, ele sunt diferit percepute.

Pentru unii fericirea e echivalenta cu o ceasca de ceai savurata alaturi de copii, pentru altii, o calatorie pe un vapor in jurul lumii, pentru altii o reusita in cariera, pentru altii un castig la bursa, imbracaminte de firma, un dans sau o melodie si astea sunt doar cateva exemple, va las pe voi sa completati lista.

La fel si sanatatea poate fi: o alimentatie echilibrata, jogging-ul din fiecare dimineata, dusul zi de zi fara exceptie, casa luna si bec, ordinea impecabila, viata la tara si lista ar mai putea continua.

Despre siguranta ce sa zic?! La romani sigur inseamna o locuinta proprietate personala, chiar daca unii nu asa o percep, un loc de munca stabil si sigur, o masina solida etc.

Stabilitatea financiara poate fi data de un serviciu stabil sau de diverse venituri pasive sau active, o casa, o masina, hrana si ingrijirea zilnica asigurate, dar nu numai, mai sunt si altele care te pot face sa te simti stabil financiar.

Familia si prietenii: chiar daca pentru unii (ca de exemplu pentru noi) prietenii sunt in numar mic si intalnirile cu ei foarte rare ei tot exista si au un loc in aceasta lista pentru ca nu putem trai izolati complet si nu ne simtim bine sa fim asa. Iar familia, fara indoiala, pentru majoritatea oamenilor are un loc special in viata de zi cu zi. Sotul/sotia, copiii, parintii, fratii/surorile, cu siguranta fac parte din viata noastra intr-o anumita masura, mai mare sau mai mica, in functie de fiecare, iar obiectivele noastre ii cuprind si pe ei.

E NORMAL SA FIM DIFERITI

Mai anormal ar fi sa avem aceasi perceptie asupra vietii, aceleasi ganduri si asteptari, aceleasi idei, ca doar sunte unici si diferiti.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Copiii si schimbarile in buget

O cititoare m-a rugat printr-un comentariu sa ii fac niste sugestii Bună, sunt noua într-ale ca familiei și as dori...

Close