Cum am inceput sa rambursam anticipat?

Imi place mult excelul, mi se pare un program foarte simplu dar are utilizari multiple. Il folosesc deseori pentru diverse simulari. Asa am ajuns sa calculez ce s-ar intampla daca creditelor bancare le-am aloca o suma fixa, rotunjita in sus si tot ce este peste sa folosim pentru rambursarea anticipata a creditului cu perioada cea mai lunga de creditare (am scris aici de ce am ales acel credit sa il rambursam anticipat).

Dupa ce am facut anumite calcule in excel am ajus la concluzia, ca platind 30-50 lei in plus lunar creditul isi va reduce cu cca 10 ani perioada de rambursare … am xis UAU!!! si nu imi venea sa cred, asa ca am refacut calculul si am ajuns la aceeasi concluzie, asa incat nu am stat pe ganduri si i-am spus sotului concluziile. Desi nu vroia sa creada, i-am aratat calculele si asa cum ma asteptam a fost de acord ca trebuie sa facem acest pas …

Planul era sa alocam o suma fixa lunara pentru credite din care restul ramas dupa plata tuturor creditelor sa o depunem intr-un cont, iar cand exista echivalentul a trei rate (suma minima de rambursat conditionata de contractul de credit) sa schimbam banii (creditul e in euro), sa ii depunem in cont si sa facem cererea pentru rambursarea anticipata partiala cu scaderea perioadei de rambursare.

Planul era bun, dar avea dezavantajul ca acel rest ne era la indemana, disponibil, asa ca de cele mai multe ori ”intervenea” ceva ce ne facea sa ne atingem de ei si sa nu se stranga prea repede, asa ca am apelat la un alt plan, acela de a depune direct in cont suma rotunda in euro, care insemna un efort financiar suplimentare de 80-120 lei, multisor, dar a carui efecte nu au intarziat sa apara.

Asa ca in martie a acestui an am facut prima rabursare care a scazut direct cu 4 luni perioada de creditare, iar satisfactia efortului a fost suficient de mare sa continuam sa platim anticipat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Plastilina … muuuuuuulta

Ei da, e una din activitatile ei preferate, nu si a mele din motive de ... curatenie ... dar cat...

Close