Coji de cartofi umplute la cuptor
Cartofii cu coaja spalati foarte bine se ung cu ulei amestecat cu condimente dupa preferinte se aseaza intr-o tava si se dau pentru cca 1 ora la cuptor, atat cat e nevoie pentru a fi strapunsi cu usurinta cu furculita. Se lasa la racit, se taie pe lungime in doua fiecare cartof, apoi se scobeste miezul asa incat sa ramana o coaja subtire.
Cojile se aseaza in tava sau pe gratar cu taietura in jos, se lasa 5 min la cuptor, dupa care se intorc si se mai pun la rumenit 5 min.
Umplutura e in functie de preferinte si de ce mai ai prin frigider. Eu am calit ceapa, ardei, am pus sunca, toate taiate cubulete mici. O parte din interiorul cartofilor l-am pisat, l-am amestecat cu branzeturi si ingredientele calite si condimente. Am umplut cojile de cartofi cu umplutura rezultata,apoi le-am lasat la cuptor pana s-au rumenit.
Le-am servit cu mazare cu sos tzatziki
POFTA BUNA!
Leave a Reply