CASTRAVEŢI ÎN OŢET – REŢETA DE BAZĂ

După mulţi ani în care i-am promis mamei că îi copiez toate reţetele din caiete, uite că acum am început. Vă aştept si pe voi să urmăriţi Reţetele din caietul mamei. Am început în septembrie cu O conservă pe zi. 

Poate vă e de folos şi colecţia de Conserve pe iarnă la care vă invit să contribuiţi cu link-uri utile, personale sau nu.

Ingrediente :
1 lg sare
1 lg oţet
2 lg zahăr
Piper boabe
Foi de dafin
Cimbru
Mărar uscat
Muştar boabe
Castraveţi
Hrean
Morcovi
Ceapă
Usturoi
Conservant
Mod de preparare:
Ingredientele exceptând hreanul se fierb într-un litru de apă.
După preferinţe se pot ajusta cantităţile gustând zeama. Gustul care îl are zeama îl vor avea castraveţii, aşa că dupa preferinţe se poate adăuga în plus sare, zahăr sau oţet.
Castraveţii cât mai proaspeţi se spală bine.
Mărarul, cimbrul, foile de dafin se aşează pe fundul borcanului, apoi se asează castraveţii. Între castraveţi se pot pune rondele de ceapă şi morcovi. Printre castraveţi se pun căţei de usturoi şi hrean proaspăt tăiat lunguieţ.
La final se adaugă boabele de piper si muştar
Se toarnă zeama fierbinte peste castaveţi şi se lasă la răcit apoi se duc în loc răcoros şi ferit de lumină pentru a se păstra bine pe iarnă.
POFTĂ BUNĂ!

Un pont: pentru a pregati cantitate potrivita de zeama, inainte de a pune boabele de mustr si piper umple borcanele cu apa, apoi goleste apa din borcane intr-un vas in care vei prepara zeama.

O reteta pe care doresc sa o incerc am descoperit-o de curand si e o reteta specifica satului Viscri
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Jurnalul unei femei simple {8}

Jurnalul a fost adus în blogosfera românească de Corcodusa. Pentru astăzi … 6 Septembrie 2015 20:59 Afară… E deja întuneric....

Close