Cartofi la cuptor cu oua
Timp şi răbdare, din belşug
Cartofi mititei sau mărişori, aşa cum îi vrei
Ceapă verde (sau uscată, poate fi roşie, albă sau galbenă, de care ai)
Felii de ardei (eu am avut congelate)
Ouă
Cas/Telemea/Caşcaval
Sare
Piper
Opţional:
Măsline
Smântână/Iaurt
Usturoi
Pătrunjel
Mărar
Alte ingrediente după dorinţe: şuncă, salam etc
Cartofii se spală şi se fierb în coajă în apă cu sare până furculiţa pătrunde uşor în cartofi. Se lasă la răcit, se curaţă şi se taie rondele.
Ouăle se fierb în apă cu sare. Pentru a se decoji frumos am primit de curând un pont care pare să funcţioneze: se fierb ouăle, iar cu 1-2 min înainte de a le lua de lafiert se lovesc în câteva locul aşa încât coajă să se spargă, iar la sfârşit se scot în apă rece. Se lasă la răcit, se curată şi se taie rondele.
Ceapă se spală şi se taie rondele, ardeii se feliază dacă e cazul.
Brânzeturile (una sau mai multe) se rad şi sunt gata de adăugat în preparat
La sfârşit se adaugă condimentele preferate, se pot adaugă şi măsline tăiate rondele, fără sâmburi, pătrunjel şi/sau mărar, după care se amestecă toate ingredientele, se pun într-o tavă şi se dau la cuptor la temperatură mare până când se face o crustă aurie.
Se pot servi cu smântână sau iaurt, dar şi cu un sos de usturoi cu smântână (mujdei cu smântână)
Chiar dacă pe mine nu m-au costat decât măslinele, am să încerc să fac un calcul estimat pt 4 porţii, pentru că în ziua de azi costul ne interesează de multe ori
Cartofi 2 lei
Ceapă 1 leu
Brânzeturi 8 lei
Ouă 3 lei
Ardei 1 leu
Smântână 2 lei
Condimente şi mirodenii 1 leu
_______________
Total 17 lei
Leave a Reply