Astazi este ziua mea!

Ziua de 1 august in istorie

In anul 49 I.Hr. Are loc batalaia de la Ilerda unde Cezar invinge ultimele trupe sustinatoare ale lui Pompei.

In 1473 are loc atestarea documentara a orasului Zalau iar in 1498 Cristofor Columb devine primul european care viziteaza Venezuela.

In 1714 Dimitrie Cantemir devine primul roman membru al unui inalt for stiintific international – Academia din Berlin.

In 1744 se naste naturalistul francez Jean Baptiste de Monet iar in 1770 se naste exploratorul american William Clark.

In 1774 Joseph Priestey anunta descoperirea oxigenului, in 1834 in Imperiul Britanic estre ablota sclavia iar in 1862 este constitutit Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei.

In 1902 SUA cumpara drepturile asupra Canalului Panama din Franta. In 1921 la Haga este creata Curtea Internationala de Justitie.

In 1936 se naste creatorul de moda Yves Saint Laurent, unul dintre cei mai mari designeri ai secolului 20.

In 1966 Partidul Comunist Chinez decide lansarea Revolutiei Culturale.

In 1977 are loc greva generala a minerilor din Valea Jiului, cand 30.000 de mineri au oprit exploatarile si au cerut sa discute numai cu Nicolae Ceausescu.

Astazi isi sarbatoreste ziua de nastere actorul si cantautorul Tudor Gheorghe, pictorulConstantin Draghici, economistul roman Mugur Isarescu si actorul Horatiu Malaiele.

Astazi in Elvetia este sarbatorita Ziua nationala, iar in China este sarbatorita Ziua Armatei Populare Chineze.

V-a plictisit atata istorie ? Nu am curiozitatea sa vad ce s-a intamplat de-a lungul istoriei de ziua mea pana acum, dar am aflat cu bucurie ca m-am nascut in ziua in care isi sarbatoreau aniversarea Mugur Isarescu, Horatiu Malaiele si Tudor Gheorghe … spre rusinea mea de pictorul Constantin Draghici nu stiu nimic, dar ma voi documenta.

Azi implinesc 31 de ani … Daca ar fi sa fac o recapitulare a vietii … cu toate greutatile si bucuriile ei … chiar daca am avut parte de multe greutati, esecuri, pierderi, suferinte am o viata frumoasa, sunt sanatoasa, cel putin asa sper, sunt mamica, chiar daca nu chiar cum ma visam in adolescenta, sunt alaturi de un om minunat cu defecte pentru ca suntem oameni, o am pe mama cu care chiar daca ma cert des si nu prea gandim la fel o iubesc si ma iubeste, o am pe sora mea, o parte importanta din viata mea, ma pot mandri ca am o bunica de 92 de ani, ma bucur sa locuiesc in mijlocul naturii chiar daca nu e usor, ma bucur ca cei dragi sunt sanatosi (nu perfect, dar fara probleme grave), am o soacra cum nu multe femei au norocul sa aiba, am prieteni care mi-au fost alaturi chiar si in cele mai grele momente, precum Diana … iar acolo sus am un ingeras si pe tata care ma ocrotesc, ma ajuta si imi dau semn … chiar daca sunt nevazuti!

La multi ani tuturor celor care azi va sarbatoriti ziua!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Zambeste si fericit!

In mod sigur asta ne dorim fiecare, dar ce e fericirea? Fericirea e ceva relativ: pentru unii e un colt...

Close