ZACUSCĂ DE VINETE
După mulţi ani în care i-am promis mamei că îi copiez toate reţetele din caiete, uite că acum am început. Vă aştept si pe voi să urmăriţi Reţetele din caietul mamei. Am început în septembrie cu O conservă pe zi.
Poate vă e de folos şi colecţia de Conserve pe iarnă la care vă invit să contribuiţi cu link-uri utile, personale sau nu.
Poate vă e de folos şi colecţia de Conserve pe iarnă la care vă invit să contribuiţi cu link-uri utile, personale sau nu.
Ingrediente
:
2 kg gogoşari
5 kg vinete coapte
2 kg ceapă
1 l ulei
1 l bullion
Sare
Piper
Foi de dafin
Conservant
|
Mod
de preparare:
Vinetele şi gogoraşii se coc şi ceapa crudă se
măruntesc şi se pun la prăjit separate.
După ce s-au înmuiat se amestecă legumele, se
adaugă bulionul, condimentele si se fierb până când se separa uleiul la suprafaţă.
Spre final se adaugă conservantul.
Se pune în borcane, apoi la dustuit.
Se pun între pături şi după răcirea completă se
pun la loc răcoros ferite de lumină.
POFTĂ BUNĂ!
|
Sursa foto si o reteta similara: retetecalamama.ro |
Leave a Reply