Tarta cu mere
Ingrediente:
Ca la orice Timp
Pentru aluat :
Am folosit 1 ou, 100 g unt topit, faina, zahar 1 lingura
Toate ingredientele le-am amestecat faina am pus asa incat sa obtin un aluat tare dar elastic
Umplutura:
Mere, putin unt, zahar vaniliat, zahar, scortisoara. Optional se pot adauga orice fructe uscate
Merele taiate bucatele nu foarte mici le-am calit sub capac usor in unt. Le-am luat de pe foc, dupa care am adaugat zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si cateva stafide
Am pus in formele dorite unse cu ulei si tapetate cu faina un strat de aluat, pe care l-am dat pt vreo 5 min la cuptor, la 200grd dupa care am adaugat umplutura. Pentru ca mi s-a parut cam dulce umplutura nu am mai pus zahar tos pentru crusta, dar data viitoare voi pune. Apoi le-am mai pus la cuptor pana marginile de la aluat s-au rumenit usor.
Ce mi-a placut la aluat e ca e gustos si pentru niste biscuiti fragezi, rapid de pregatit in casa.
Cam asa arata …
Pofta buna!
Leave a Reply