You are here:Home
› Uncategorized
› Sarmale cu mama dupa reteta unei bucatarese
Sarmale cu mama dupa reteta unei bucatarese
A trecut ceva timp de cand nu am mai gatit impreuna cu mama … demult timp nu amavut aceasta ocazie.
Oricum a fost mult mai frumos decat alte dati, poate de ce am ajuns sa o pretuiesc si respect mai mult de cand tata nu mai e …
Cum le-am facut?!?
Ingrediente:
Timp si rabdare
Carne tocata de porc/vita/pui/amestec
Orez (bob lung desi era preferabil rotund)
Ceapa
Ulei
Varza
Ardei
Bulion
Sare
Piper
Boia
Cimbru
Marar
Otet
Usturoi
(Ou) noi nu am folosit, e optional
Noi am folosit cca 2kg carne, 2 kg ceapa, 1 kg orez (pana de curand foloseam putina ceapa, dar reteta e a unei bucatarese si intradevar au un gust foarte bun). Din aceasta cantitate au iesit 101 sarmale in varza si 28 ardei umpluti.
Carnea tocata
Ardeii spalati, curatati de cotoare si seminte
Varza proaspata se opareste in apa cu sare, putin otet, marar uscat, cimbru
Se curata de cotoare, nervuri groase si se aseaza una peste alta
Ceapa tocata marunt amestecata cu putina sare si ulei, se fierbe la foc mic sub capac, la final se adauga boia de ardei
Ceapa, carnea, orezul spalat si stors (oul optional), pasta rosii/bulion, marar verde tocat toate se amesteca cu condimete dupa gust
Se umplu ardeii si frunzele de varza
Se pun la fiert cu frunze de varza pe fundul oalei adaugand apa, sare si optional un catel de usturoi sau carnat afumat pentru gust, se lasa sa fiarba la foc mic
Noi am pregatit mai multe portii pentru congelator, numai bune de pus in oala si fiert proaspete pe cand timpul de preparare al mesei e limitat. Pentru coca neasezata in varza/ardei se poate reimprospata dupa ce e scoasa din congelator, adaugand ceapa calita si orez in cantitati mici. Ardeii umpluti i-am pus separat in pungi si vor fi baza unei ciobe de ardei delicioase si rapide
Pentru ca in ziua de azi costul ne intereseaza de multe ori am sa incerc la fiecare reteta sa pun un calculator al costurilor!
Leave a Reply