Să "bucătăresc" cu copiii în preajmă

9 iulie 2015
Pentru mine să gătesc era o plăcere. Acum când curăț un cartof sau o ceapă sau un morcov și cineva mă solicită, mă spăl să acord atenție și o iau iarăși de la capăt cu “bucătăritul” de mai multe ori, nu pot să zic că mă prea încântă.
De asemenea e cam aiurea că dintotdeauna murdăream tare în urma mea, dar acum cu ele în brațe sau chemându-mă tot la 2 minute nu fac decât să mă întrec pe mine în dezastrul post-bucătărit.
Ieri de exemplu cu junioara în brațe am pus un sertar la loc (puteam să amân dar pentru că urma să o culc pe cea mică și cea mare rămânea liberă era cam periculos pentru ea sertarul) doar că fiind cu sertarul într-o mână și fata în cealaltă nu am obsevat oala cu făină, drojdie și apă pregătită pentru pâine și am răsturnat-o fără să vreau … pe jos … Nu a fost tocmai imaginea de dorit și nici ceea ce mi-aș fi dorit pe jos în loc de covor.
La fel se întâmplă cu laptele și zărul după ce fac caș când se prelinge de pe oală sau borcan pe jos sau pe mobilă iar piciorușele mici parcă sunt programate să calce direct în el și să îl poarte în toată casa.
Iar pe aragaz deseori cu puiul în brațe de multe ori nu reușesc să trag deoparte oala așa că, fiind plită electrică, pe când o pun din brațe a și terminat de curs oala.
Sau bucătărelile în cuptor care după miros îmi dau seama că s-au copt și gurița mică e hotărâtă să nu lase sânul așa că munca mea este compromisă în câteva minute.
După ultima încercare de a face tort cu fetele am hotărât că până mai cresc am să mă limitez la torturi și prăjituri sofisticate cumpărate.
Puiul gatind cu bunica 
Când puiul vrea și el să bucătărească cu mine dezastrul e și mai mare:
  • Sarea devine ingredient principal în pișcot, untul în supa de pui …
  • De asemenea degețelele mici sunt tăiate din stângăcia mânuirii curățătorului de legume.
  • Aluatul se frământă când pe masă, când pe jos și o secundă de neatenție din partea mea poate însemna o ploaie puternică peste aluatul gata pregătit.
  • O sucitoare lungă dificil de mânuit lăsată pe masă când celălalt pui mă vrea își ia in serios rolul de tac de biliard pentru a lovi (bine țintit) borcanul de dulceață pus pe masă.

Îmi doresc să bucătăresc cu fetele și mai fac asta, dar în mod sigur plăcerea bucătăritului a dispărut, a rămas în stand by pentru următorii ani.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
SIROP DE ZMEURĂ LA RECE

După mulţi ani în care i-am promis mamei că îi copiez toate reţetele din caiete, uite că acum am început....

Close