GOGOŞARI LA BORCAN TĂIAŢI FĂCUŢI LA RECE
După mulţi ani în care i-am promis mamei că îi copiez toate reţetele din caiete, uite că acum am început. Vă aştept si pe voi să urmăriţi Reţetele din caietul mamei. Am început în septembrie cu O conservă pe zi.
Poate vă e de folos şi colecţia de Conserve pe iarnă la care vă invit să contribuiţi cu link-uri utile, personale sau nu.
Ingrediente :
6 kg gogoşari
200 g sare
1 l oţet
750 g zahăr
Piper boabe
Foi de dafin
Hrean
Frunze de ţelină
Conservant
|
Mod de preparare:
Gogoşarii se curăţă se spală şi se taie felii.
Se amestecă gogoşarii, sarea, oţetul, zahărul, piperul, foile de dafin si conservantul şi se lasă peste noapte.
Se aşează în borcane cu hrean proaspăt tăiat lunguieţ şi frunzele de ţelină.
Se depozitează în loc răcoros şi ferit de lumină pentru a se păstra bine pe iarnă.
POFTĂ BUNĂ!
|
Sursa foto si o reteta similara: alinutzika.blogspot.ro |
Leave a Reply