Calendarul advent: ce este, cum se face si de ce sa faci un calendar?

La mulţi ani România! La mulţi ani români! Azi este ziua naţională a României şi chiar dacă îmi lasă deseori gust amar e ţară în care am crescut şi în care momentan îmi cresc puiuţii, cu minunăţiile ei aşa m-am oprit câteva secunde urez tuturor românilor La mulţi ani!

Sursa foto: Google

Sursa foto: Google

Adventul sau aşteptarea Crăciunului

De când sunt mămică am auzit pentru prima dată de aceste calendare. Îmi plac aşa colorate şi ingenioasesunt variate şi foarte atrăgătoare, atât pentru copii cât şi pentru părinţi.

Ce este adventul?

Pentru nu ştiam nimic de ele, de istoria lor, m-am pus citesc şi o descopăr. Aşa am aflat :

Adventul e perioada de linişte şi bucurie în aşteptarea Crăciunului care cuprinde ultimele 4 duminici. Simbolul adventului este o coroniţă cu 4 lumânări. În fiecare duminică se aprinde câte o lumânare.

Calendarul de advent s-a născut, după cum spune legendă, când un preot a avut inspiraţia de a pregăti 24 de lumânări care le-a aprins zi de zi câte una, răspuns la întrebarea repetitivă a copiiilor Când vine Crăciunul?” . Un articol detaliat despre ce este adventul am găsit pe PovestiSasesti

Cum se face calendarul?

Ideile sunt multe şi variate, e suficient întrebi domnul google-ştietot şi se vor afişa sute-mii de modele care mai de care mai atrăgătoare. De găsit se găsesc şi de vânzare, din ce am auzit chiar şi Lidl a avut de curând de vânzare un astfel de calendar.

Fie sunt făcute din pânză, din cutii, din cartoane sau hârtie, toate sunt frumoase. Cu decoruri copilăreşti pline de culoare sau doar în 2-3 culori ele atrag atenţia şi tare greu te poţi hotărî care model îl alegi. Aşa alege în funcţie de buget şi preferinţe cromatice şi pune-te pe treabă dacă vrei îl confecţionezi singură.

De ce faci un calendar advent?

Nerăbdarea cu care copiii aşteaptă Crăciunul e unul din principalele motive. Pentru lor le e greu înţeleagă cât timp mai au de aşteptat până la Crăciun, neavând prea dezvoltată noţiunea timpului, aşa încât calendarul îi ajută vizualizeze cât a mai rămas.

Pentru nu toată lumea are calendarul pregătit şi poate în ultima clipă îşi doreşte îl facă Ama Nicolae a adunat anul trecut câteva idei frumoase, simple şi rapide pentru calendar care va pot inspiră.  invit citiţi postarea ei.

începem numărătoarea inversă!

Pentru mai multe idei adaug o colecție deschisă (pe care  să o completați și voi) de link-uri care să vă inspire.

Vă urez și eu timp frumos de advent, urarea tradițională!

UPDATE: 2 decembrie 2015

Calendarul nostru advent. Simplu, ieftin și rapid de făcut, ai nevoie de un carton mare sau o coală de împachetat, post-ituri și marker sau cariocă. Pentru un design și mai deosebit puteți să fotosiți și alte materiale. Eu din lipsă de timp doar am scris pe fiecare post-it numărul și provocarea zilei. Pentru acest calendar se pot implica în realizarea lui chiar și copii de 1,5 ani.

1-IMG_0134

Pentru prima zi provocarea era legată de ziua Națională a României. Am făcut steagul tricolor din jucăriile care le-am avut la îndemână.

1-IMG_0122 1-IMG_0126

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Provocarea celor 25 de zile

Cu pași repezi, chiar prea repezi finalul de an se apropie. Asta m-a făcut, nu doar nostalgică ci și hotărâtă...

Close