CADRANUL BANILOR

Am acceptat provocarea la citit din ianuarie a Iuliei pe blogul ei si in aceasta luna. Multumesc in primul rand Iuliei ca mi-a oferit in dar cartea de luna martie.

Cartea lui Robert Kiyosaki – CADRANUL BANILOR a fost cea de-a treia provocare a Iuliei, o carte destul de voluminoasa (>300 pag.) pe care timpul scurt ma facea sa nu o citesc, dar ca si lunile trecute am tinut sa particip la provocare (macar asa imi fac timp sa citesc)

Acelasi autor a scris cartea Tata bogat, tata sarac, iar cartea de fata se doreste a fi continuarea acelei carti.

Sunteţi liber din punct de vedere financiar? Cadranul Banilor este o carte scrisă special pentru dumneavoastră, în cazul în care aţi ajuns la o răscruce financiară pe drumul vieţii. Dacă doriţi să preluaţi controlul asupra activităţii pe care o desfăşuraţi în prezent, în vederea schimbării destinului dumneavoastră financiar, ea vă va fi un ghid devotat. Iată Cadranul Banilor

Sursa foto: Aici
Semnificatia celor patru cadrane este urmatoarea:
“A” de la angajat
 “L” de la liber profesionist
 “P” de la patron
“I” de la investitor


Autorul a scris cartea pe baza propriilor sale experiente in fiecare din cele 4 cadrane, cunoscand esecul in ficare din posturi pana la 37 de ani. Prezinta perspectiva si perceptia fiecarui tip de oameni din cele 4 cadrane asupra diferitelor experiente de viata.
Angajatul este persoana care isi doreste stabilitate, constanta, siguranta. El stie ca orice ar fi salarul ii vine in mod constant.
Liber profesionistul stie ca daca este bun in domeniul lui va reusi sa isi asigure, chiar daca nu atat de constant, un venit care sa ii ofere chiar o oarecare libertate financiara.
Patronul investeste si instructeaza oameni care creeaza un sistem care lucreaza si fara el.
Investitorul risca calculat iar castigurile lui pot fi mari desi si pierderile pot fi pe masura.
Marea majoritate se afla in cadranul A, urmat de cadranul L. Totusi cadranele P si I trebuie sa fie tinta oricarei persoane care isi doreste independenta financiara.
Marea problema e ca in fiecare din cadrane putem avea parte de esecuri, mai ales daca in realitate nu suntem pregatiti, la momentul acela, pentru cadranul respectiv. 
Autorul sustine ca oricine poate ajunge investitor, cadranul pe care il considera ca ar trebui sa fie tinta tuturor.
El prezinta pentru fiecare cadran avantajele. 
Ce imi place cel mai mult la carte e ca prezinta foarte detaliat probleme, situatii, avantaje.
Noi in prezent suntem in categoria A, desi de multi ani incercam sa ajungem in categoria I. Cartea m-a linistit ca inca poate nu e momentul sa ne aflam la tinta, dar ca vom ajunge. Eu am incercat, fara succes, in urma cu cativa ani sa ma situez in categoria L, iar dupa ce concediul de crestere al copilului mi se incheie, pentru o mai mare libertate ma voi intoarce, sper ca de data asta cu succes in categoria liber profesionistilor, care cel putin pe moment cred ca ar fi cea mai potrivita.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Miercurea fara cuvinte: LA MULTI ANI ALBINUTA!

Daca vreti sa participati la Miercurea fara cuvinte, va puteti inscrie in fiecare miercuri aici.

Close