Vindem sau dăruim?

Deşi a trecut luna cadourilor, nu trebuie ne oprim din dăruit.

Căutând articole cum să îmi simplific viata am dat peste site-ul Nu-l vând, îl fac cadou. Ideea e de a dărui celor ce au nevoie ceea ce noi nu (mai) folosim.

CONSUMATORI ÎNRĂITI
După epoca în care și pâinea și laptele erau pe ratie, am ajuns să cumpăram orice, oricât și oricând fără să avem cu adevărat nevoie de acel ceva.

NE ÎNGROPĂM ÎN LUCRURI

Avem tendinţa de a tot cumpăra fără a renunţa la nimic. Ajungem ne aglomeram spaţiul cu fel de fel de lucruri mai mult sau mai puţin utile sau necesare.

Uneori ne este greu renunţăm la anumite lucruri din motive emoţionale, însă cel mai adesea din comoditate lăsăm lucrurile rămână cum sunt.

Totuşi comoditatea şi confortul nostru au cel mai mult de suferit. Cu cât avem mai multe lucruri inutile, cu atât ne aglomerăm mai mult spaţiul nostru şi astfel ne este afectat confortul. Iar dacă ne mai gândim fiecare obiect din casă, folositor sau nu, ne consumă timp pentru întreţinere, atunci e clar nu e prea comod ne îngropăm în lucruri.

ALEGEM CE PĂSTRĂM

Scriam am început din nou marea debarasare. Zic din nou pentru am mai făcut asta în câteva ocazii. Doar ce merită păstrat va reveni la locul potrivit.

CUM VALORIFICĂM OBIECTELE INUTILE

Fie le transformăm, dăruim sau vindem tot e mai bine decât le păstrăm nefolosite, uitate într-un colţ al casei.

CE TRANSFORMĂM, CE DĂRUIM, CE VINDEM?

Am ales transform în cârpe o parte din hainele de care nu am nevoie şi care prezintă defecte, sau le transform în materiale educative (exemplu: în rame Montessori o geacă de blugi dragă mie, a căror nasturi metalici şi capse sunt perfect funcţionale) sau în ceva util (de exemplu o rochie care îmi aduce aminte de o parte frumoasă a copilăriei mele a devenit săculeţi odorizanţi pentru haine). Ideile pot fi multiple şi e suficient le cauţi pe google sigur vei avea chiar prea multe idei.

De dăruit voi dărui lucrurile bune, utile, funcţionale care pot fi folosite cu succes de alte familii care poate nu şi le permit.

Am ales vând lucrurile care chiar au costat mult, sunt bine întreţinute sau chiar nefolosite şi zac uitate de lume prin diferite locuri ale casei. Acum siteuri pe care le poţivinde sunt multe: OLX, lajumatate, FashionHunt, etc.

Voi cum le valorificaţi lucrurile inutile?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Miercurea fara cuvinte: Prima zapada 2015-2016

Dacă doriți să participați și voi la miercurea fără cuvinte trebuie să intrați pe blogul Vis și realitate și să...

Close