Valentin, copilul care vrea sa vada

Valentin s-a grăbit să vină pe lume, cu două luni mai devreme, la maternitatea din Râmnicu Sărat. A fost transferat în Buzău unde, timp de 5 săptămâni, s-a luptat pentru viața lui. Când au părăsit maternitatea, părinții erau liniștiți în privința lui Valentin; pe biletul de externare scria: perfect sănătos. Dezastrul însă a venit asupra familiei 6 luni mai târziu, când au observat pe ochiul stâng al micuțului o pată. După nenumărate vizite la medic, după mai multe diagnostice prezumtive, au aflat că nu a văzut lumina zilei. A fost diagnosticat, la Spitalul de Oftalmologie București, cu retinopatie de prematuritate grad V iar medicii le-au spus că posibilitatea de reuşită în cazul unei intervenţii chirurgicale este aproape inexistentă. Din acel moment, părinţii au făcut eforturi supraomenești pentru copilul lor.
S-au întors acasă, au bătut din ușă în ușă, și au aflat că există totuși o șansă pentru ca Valentin să aibă o viaţă normală, la o clinică din Italia. Astfel, au ajuns în Palermo.

Au aflat că în America, băiatul poate fi salvat însă costurile pentru ca baiețelul lor să aibă o viață normală îi depășeau pe parinți. Cu ajutorul mai multor oameni inimoși, au ajuns peste Ocean unde, la 1 an și 4 luni, Valentin a fost operat.

Terapie vizuală la București și controale, la 6 luni, în Italia, timp de 7 ani.
Valentin vede în lumini și umbre și, pentru ca situația să se amelioreze, trebuie să respecte acești pași. Părinții, al căror unic venit îl reprezintă suma alocației copilului și cea de îngrijitor, sunt, din nou, depășiți de situație. Drumul spre vindecare este unul extrem de lung și anevoios. Rămași fără putere, fac un apel, sperând ca strigătele lor de neputință să se facă auzite.

De la operație, au reușit să ajungă la doar două controale, costurile unui singur drum la clinica din Italia, depășind 1 500 de euro. Următorul control la care trebuie să ajungă este programat în 17 noiembrie însă părinții depind de ajutorul nostru pentru acești bani. Pentru mulţi oameni nu înseamnă nimic, însă pentru părinţii copilului înseamnă o avere.
Cei care nu au rămas indiferenți la povestea lui Valentin și vor să întindă o mână de ajutor pentru ca starea micuțului să se amelioreze, pot face donaţii în conturile afișate pe ecran:

Titular: Cristea Florica Nicoleta
Cod IBAN: RO03RNCB0097063497800002
COD IBAN: RO73RNCB0097063497800003
Sucursala: BUZAU RIMNICU SARAT
sau
Titular: Cristea Florica Nicoleta
Cont la Banca Transilvania
RON: RO07BTRLRONCRT 0202303701
USD: RO58BTRLUSDCRT 0202303701
Sucursala: BUZAU RIMNICU SARAT

UPDATE: Valentin a fost operat
Puteti citi detalii aici si aici

De ajutor mai au nevoie in continuare pt ca inca lupta nu a incetat

Voi reveni curand si cu alte documente doveditoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Cum a fost la seminarul gratuit a lui Eusebiu Burcash?

Probabil unii din voi, aţi auzit, îl ştiţi sau citiţi ce scrie Eusebiu Burcaş ce scrie pe blogul lui. Astăzi...

Close