Tot mai vorbareata

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris nimic pe blog (desi mi-ar fi placut tare mult sa am timp sa fac asta) … Cand am deschis blogul sa scriu, azi in ziua de retrospectiva, ma tot gandeam ce titlu sa dau postarii, un titlu cat mai reprezentativ a tot ceea ce s-a petrecut in ultimele 41 zile. Oricat am meditat cea mai semnificativa evolutie a puiului nostru a fost pe partea de limbaj.

Daca in 13 noiembrie copilul meu avea cateva cuvinte pe care le spunea, cu sens e drept, dar nu prea repeta dupa noi un cuvant sau altul, de atunci evolutia ei a fost spectaculoasa (multumita unei psiholoage, dar despre asta voi vorbi in alta postare). Acum repeta zilnic cateva cuvinte dupa noi, uneori stalcit, alteori corect, in vocabularul ei au mai aparut numeroase cuvinte noi, precum spala, calta (incalta), dus, bale (baie), ule (ulei), pusa (supa), Nuta (Lenuta), Stela, stele, Ghita, muni (buni), cutu (caine), dudu (frig), cale/calu (calu) ne, tege (sterge), pete (pietre), cioco (a renuntat de tot la tache), bad (brad), buza (bluza), mule (cizmele), buta (burta), ceai, uaca, tele (televizor), tita (fetita), aici, asta, mars, Athos, Lolo, baca (barca), Maia (Maria), Gati (Grati), taie (taie/cutit), ut (unt), pole (poze), pulu (puiu), oaia, nana (iepuras), stai, DU-TE, pute, culu (curu), gata, nu-i, stea, oale, coco (cocos), ursu, jos, icea-jos (aicea jos), sus, porto (portocala), bale (banana), maine, pis (pisu), tac (tac/taci), tu, bale (baie), Bubu si astea sunt doar o mica parte din noile cuvinte.

Mai nou canta La La La piesa de la Naughty Boy care e bucuria ei si melodia pe care nu poate sta jos. E o scumpa.

Repeta dupa noi numerele pana la 10 cu mare usurinta si daca isi propune reuseste sa numere pana la 3, ioar cand “citeste” e o dragalasa, totul se traduce in cifre.

Cand ceva nu obtine sau isi da seama ca nu obtine isi duce manutele la fata si incepe sa “planga” asta imi aminteste de mine cand eram mica.

Imi place ca desi nu vrea sa lege cuvintele putem purta adevarate discutii si conversatii deja de vreo 2 luni, chiar mai mult daca se pun si cele in care intrebarile le puneam mai mult eu si ea imi raspundea cu ici, da, nu.

Ca tot veni vorba de conversatii am purtat vineri o conversatie care m-a facut sa inteleg cat de mult pricepe ea din tot:
Noi: Ramai cu buni?
N. :  Da
Noi: Dormi cu buni?
N.:   Nuuuuuuuuuuu
Continuarea discutiei a avut loc sambata:
Noi: Ramai cu buni?
N. :  Mhhh n…u
Noi: Dormi cu buni?
N.:   Nuuuuuuuuuuu

E un copil istet, incapatanat si perseverent, oare va ramane asa?

Pentru ca mergem deseori la cimitir la surioara ei si de 1 an si la bunicul ei, imi era greu sa ii explic de ce mergem acolo asa ca deseori ii explicam ca acolo fac nani bunicu, Gabriela etc. Sambata cand am fost la cimitir cu ocazia implinirii unui an de cand nu mai e tata, fara sa zic nimic, a aratat cu degetelul ei micut si mi-a zis “Nani”

Scumpa mea fetita creste. As vrea uneori sa se opreasca timpul in loc. saptamana asta am devenit nostalgica, mai e atat de putin pana ma intorc la servici, nici nu imi vine sa cred cat de repede au trecut lunile. In mod sigur imi va fi dor de aceste zile …

Pana atunci insa chiar vreau sa ma bucur si mai mult de fiecare clipa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
O saptamana in imagini: 4-10 ianuarie 2014

Close