Secretul organizarii intr-o casa cu copil mic … (1)

desi poate parea ireal, absurd si irealizabil, am descoperit in ultimele luni ca puiul cunoaste foarte bine locul lucrurilor din casa, chiar daca unoeri inasta insemna ca un lucru aruncat la intamplare, in acelasi loc, mai multe zile, poate deveni pentru puiul nostru locul acelui obiect.

Bazandu-ma pe aceasta observatie si mergand pe ideea Montessori care sustine importanta ordinii inca de foarte micuti, desi inca nu am gasit formula perfecta pentru noi, am reusit sa vad ca puiul incepe sa ma asculte cand ii spun “Daca nu te mai joci cu jucaria aia, pune-o la loc!”

Cred ca e foarte familiara o astfel de zona de joaca, daca nu sunteti norocosi

Ma bucur insa ca mai nou se intampla tot mai rar sa fie asa cum e in poza de mai sus si mult mai des precum in pozele de mai jos.

De ce?
Pentru ca bazandu-ma pe inteligenta si istetimea puiului, pe puterea lui de intelegere, mai nou deseori ii cer, inainte de a lua o alta jucarie, sa puna la loc pe cea de care nu mai are nevoie. Initial ma gandeam ca ii spun degeaba, dar prin puterea exemplului si prin isistente AM REUSIT!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Bagajele pentru nastere si spitalizare

bagajele pentru nastere si spitalizareDe dus in prima ziBAGAJ ROSU MEDIU+PLASABAGAJ NASTERE MAMIMEDICAMENTEUNGUIENT MAMARBALSAM BUZESERVETELE UMEDEDIVERSEPERFUZIISERINGA SANIUNGUIENT DE GALBENELEVATA CU...

Close