Secretul chips-urilor făcute în casă

Cui nu îi plac oare acele felii crocante condimentate de cartofi prăjite în ulei până devin aurii?! Sigur există și acele persoane, dar ele sunt excepții.
Când eram în spital cu L. mă uitam la emisiuni culinare și într-una din ele pregătea chips-uri. Nimic deosebit până la un punct. Tăiat felii subțiri uniforme de cartofi. Ok până aici … Mare lucru … Așa îi fac și eu … Feliile de cartofi se spală în mai multe ape apoi se pun în apă pentru câteva ore, apoi se tamponează bine cu un prosop așa cum fac și eu … Diferența e ce se pune în apa în care stau: zahăr o linguriță și oțet (eu am pus cam o lingură la 3 l de apă, nu am îndrăznit să pun 100ml cum era în rețetă). Apoi cartofii bine uscați i-am prăjit în ulei încins exact ca altă dată și totuși au ieșit mai crocanți. Nu se pune o cantitate mare la prăjit o dată și se scot pe parcurs ce sunt prăjiți pe ceva pe ce se pune un șervețel de hârtie care să absoarbă uleiul în exces.
Nu sunt sănătoși, deși sunt mai sănătoși decât cei din comerț, dar sunt delicioși.
Cu ocazia acestei postări mi-am amintit când am mâncat prima dată Pringles acele chips-uri perfecte, ambalate în cutie. Eram la Geoagiu băi cu mama și sora mea, prin 1999 mi s-au părut ireali!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
De ce îmi doresc independență financiară

De mică visam la asta, deși habar nu aveam de acest termen. Îmi doream să am suficienți bani pentru a...

Close