Programul bebelusului

Mult timp nu am stiut sa imi ajut puiul sa isi faca un program … pentru ca … puiutii nostri nu stiu sa isi faca program fara a fi ajutati de catre noi … ei ne dau semne noi trebuie sa le deslusim … iar apoi sa le transpunem in viata de zi cu zi.

Puiul meu a mai avut in vreo 2 sau 3 etape de dezvoltare program … ei isi schimba periodic programul in functie de necesitati dar mai ales in functie de rutina zilnica … insa atunci nu am reusit sa il mentin programul … acum sper ca ajutata de mine programul ei va fi mult mai ordonat si implicit si al meu.

In speranta de a ajuta si alte mamici dar si pentru a ramane cu amintirea acestor momente care le traiesc in prezent (pentru ca puiul imi creste prea repede) am hotarat sa va scriu ce am facut pentru ca puiul sa aiba un program.

In primul rand trebuie sa iti studiezi si observi copilul, sa retii sau sa notezi aspecte privind: semne de somn, foame, plictiseala, chef de iesit afara. Aceasta perioada de observatie poate sa dureze de la 2-3 zile pana la 2-3 saptamani, timp in care notezi orele la care vrea sa doarma, sa manance, sa se joace sau sa se plimbe. si bine-nteles sa dai curs dorintelor bebelusului. Prima conditie ca bebe sa aiba un program este reactia rapida la semnele lui.

Voi reveni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Copil mare … uite mama stau in picioare

Trece timpul si copilul meu creste ... si ma surprinde zilnic. La 8 luni fara 4 zile puiul mi s-a...

Close