Prima data pe un forum de trombofilie

http://ingerasulgabriela.blogspot.ro/2011/02/prima-data-pe-un-forum-de-trombofilie.html

Se implinesc curand 4  ani de cand am primit diagnosticul de trombofilie. De atunci am acumulat multa experienta, poate nici macar nu e bine pt mine ca m-am documentat atat de mult, insa satisfactia mea e data de faptul ca datorita experientei am putut indruma multe viitoare mamici sau mamici spre a-si investiga o posibila trombofilie. Cateva din ele au si devenit mamici de atunci, spre marea mea satisfactie.

Acum caut sa adun pe acest blog informatiile atat de utile si greu de gasit pe situ-urile romanesti asa incat sa poata fi la dispozitia celor care se confrunta cu pierderi sau sarcini sau sunt diagnosticate cu trombofilie.

Acum 4 ani si 2 saptamani eram in spital, insarcinata fiind in 10 saptamani si am auzit pentru prima data acest diagnostic: TROMBOFILIE … tot in aceeasi perioada am avut neplacuta sansa ca 6 medici in afara medicului meu (dr. Heim Manuela Satu Mare) sa zica ca “Nu ai pierdut tu sarcini sa te gandesti la asa ceva” “Esti tanara” “Nu iti fa injectiile” “Iar da injectii?!?(referindu-se) la dr mea”

Bine-nteles ca aceste remarci si replici nu au facut altceva decat sa nasca samburele de indoiala in medicul meu. Norocul meu a fost sotul, care a cautat despre trombofilie pe net si a ajuns pe cateva forumuri pe acest subiect. De acolo am inteles care sunt riscurile la care ma supun daca nu fac tartamentul indicat de dr mea, dar si faptul, ca desi medicii tind sa ignore aceasta noua descoperire (relatia intre Trombofilie si sarcina) din ignoranta, indiferenta, reticenta la nou, simplificarea sarcinilor lor, comoditate etc … nu stiu care e motivul real dar pt ei e mult mai usor sa astepte sa pierzi 3 sarcini macar sau macar 1 in luna mare decat sa isi bata capul cu o pacienta mai diferita de cele obisnuite, sau sa isi piarda clientele pentru ca li se pare ca e scump medicul ca le pune sa isi faca analize multe sau scumpe.

Asa ca … inarmata cu informatii de pe forum, am pasit intr-o parte noua, ciudata si necunoscuta a vietii mele, am inceput tratament, sustinuta de sot si de dna dr, incurajata ca decizia mea e cea mai buna pentru copilul meu … Nu o regret si nu o voi regreta niciodata si ma bucur ca pe forumuri am gasit informatiile de care aveam atat de mare nevoie si am gasit prietene sincere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Cumparaturi din piata!

Am avut zi de cumparaturi, ad-hoc, din piata. (11.10.2013) Pentru ca am gasit gogosari, mai micuti, portocalii, rosii, ici colo...

Close