Plantele din locuințe

Nu știu de când exact, dar de foarte mică în apartamentul nostru erau flori, fel de fel: trandafir japonez, primule, zambile, gloxinii, mușcate, petunii, violete și muuuulte altele.

Mama le îngrijea/îngrijește cu grijă. Îmi plac și mie, dar au nevoie de timp dedicat lor așa că, atunci când m-am mutat la casa mea am ales să mă mulțumesc doar cu cele din curte. Chiar și când aș fi câzut pradă tentației soțul era suficient de atent să îmi amintească că iarna nu vom avea unde să le ferim de îngheț. Ne-au rămas de la părinți 2 leandri care în această iarnă au înghețat și o floare pe care am adus-o de la uzina unde lucrase zeci de ani tatăl meu, Dumnezeu să-l ierte. 
Totuși soțul a fost cel care în 2010 după moartea fetiței noastre a creeat o mini grădină în casa, acesta a fost modul lui de aș canaliza iubirea. Din lipsă de spațiu încălzit majoritatea au murit în anii ce au urmat și am decis că oricum avem mult de lucru cu grădina și casa, iar plantele de interior au și ele pretențiile lor și nevoile lor de îngrijire așa încât am renunțat la ele.
Însă plantele de apartament, alese atent, pot avea efect benefic asupra calității vieții noastre.
După ce am citit acest articol am hotărât să aleg cele mai potrivite flori pentru fiecare din încăperile casei noastre.
Trebuie tinut cont că unele plante pot fi toxice sau chiar otrăvitoare.
Dintre plantele otrăvitoare
Fructele (bobițele) de asparagus (noi chiar am avut un incident anul trecut cu ele)

O lista de 10 plante otravitoare cu explicatiile aferente a aparut Aici

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Jurnalul unei femei simple {2}

Jurnalul a fost adus în blogosfera românească de Corcodusa. Pentru astăzi … 12 lulie 2015 11:59 Afară… E o vreme frumoasă, chiar perfectă,...

Close