O idee de amintire sau de dar!

Vroiam cu ocaziia implinirii a trei lunite sa le iau amprentele fetelor inn aluat sarat. Intamplator am dat peste un articol prin care pot obtine mulajele manutelor si picioruselor. Mi-a fost suficient pentru o ma pune repede pe treaba.

Spre bucuria lui N. am pregatit un aluat din faina, sare, sare de lamaie, ulei, apa. Fata de reteta originala am pus mult mai multa faina pentru ca a iesit foarte subtire, Ce am mai modifica a fost sa adaug uleiul peste aluat inainte de amprentare pentru a impiedica aluatul sa se lipeasca de manutele si piciorusele finute de bebe.

Pentru N. a fost foarte distractiv sa isi lase amprentele, pentru L. cu manutele a fost mai greu pentru ca inca are tendinta de a inchide pumnul, asa ca m-am limitat la o singura manuta amprentata.

Asteptam sa se usuce si vom pune si poze! Pana atunci poate vreti sa cititi / recititi cand N. avea 23 saptamani cum i-am facut amprente

ATENTIE! La turnare ipsosul e toxic, nu lucrati aceasta etapa impreuna cu copiii si lucrati intr-un spatiu aerisit, preferabil afara!

Pentru amprente mai simple puteeti folosi o coala de hartie colorata sau alba, dupa preferinte, acuarele prietenoase cu copilul cu care pictati manutele si piciorusele copilului si apoi luati amrenta pe coala de hartie. Asa ceva am facut in 18 noiembrie, la nici 2 luni ale micutei noastre, respectiv la 2 ani si 7,5 luni ale lui N.

Cu copilasii mai marisori acest tip de amprente le puteti face in timpul activitaatilor de pictura! sunt minunate amintiri. Noi mai avem de la N. facute la 3 luni si o saptamana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
La pieptul mamei

Din 2012 cand a venit N. pe lume am sters rand pe rand multe din principiile privind cresterea copilului. Inca...

Close