Meniu de duminica: Ciorba taraneasca de porc si Cartofi la cuptor cu snitele de pui si ciuperci pleurotus

Ciorba taraneasca:

Ingrediente:
Timp, nu prea mult
  • Carne de porc
  • Morcovi
  • Patrunjel
  • Pastarnac
  • Telina
  • Gulie
  • Mazare boabe
  • Pastai de fasole
  • Varza alba
  • Sare
  • Boia de ardei
  • Piper
  • Bulion/Pasta de rosii/Rosii
  • Patrunjel
Mod de preparare:

Pentru ca nu stau prea bine cu timpul le pun toate taiate cubulete in oala, alaturi de sare la fiert. Cand sunt fierte adaug bulionul, piperul, boiaua si patrunjelul tocat, le las sa dea in clocot si gata ciorba.

Ciorba taraneasca de porc

Snitele de porc si ciuperci:
  Ingrediente:
Timp – nici putin, nici mult

  • Ou
  • Pesmet
  • Faina
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • Usturoi si vin rosu (optional)

  Mod de preparare:
Am condimentat si marinat separat ciupercile si cotletul de porc taiat felii (cotletul cu o zi inainte preferabil), astfel:
Ciupercile pleurotus le-am curatat, sarat si piperat, iar in 10 min au fost gata marinate
Am pregatit pentru ele un pep (bechamel) din faina, oua, sare, piper, boia, semilichid in care am intors si pe o parte si pe alta ciupercile apoi le-am prajit in ulei incins pe ambele fete
Coditele de la ciuperci si bucatelele mai marunte le-am taiat marunt si le-am pus la congelator.
Cotletul de porc de cu o zi inainte le-am marinat in vin rosu, usturoi, apa, sare, piper, boia, apoi au fost batute frumos de catre sot subtirel. Le-am tavalit in ou batut, pesmet, ou batut, pesmet apoi le-am prajit in ulei incins. Cele din poza sunt prajite dupa ce au stat asa tavalite la congelator pentru zile de graba si se pastreaza si se prajesc perfect daca sunt dezghetate lent.

Snitele de porc si ciuperci

Cartofi la cuptor cu usturoi:
  Ingrediente:
Timp, mai mult sau mai putin in functie de marimea cartofilor

  • Cartofi
  • Sare
  • Ulei
  • Usturoi
  • Boia (optional)

  Mod de preparare:
Cartofii curatati taiati in bucati mari se fierb pe jumatate in apa cu sare
Se scot si se pun intr-o tava se amesteca cu usturoi pisat, sare, boia de ardei, ulei, dupa care se pun in cuptorul incins la 200 gC. Se lasa in cuptor pana devin aurii

Cartofi la cuptor

Salata de varza:
  Ingrediente:
Timp (mai putin daca ai o masinarie care sa iti taie cruditatile)

  • Varza alba
  • Varza rosie (optional)
  • Ceapa verde / Ceapa uscata (preferabil rosie)
  • Rosie
  • Castravete
  • Ardei
  • Sare
  • Ulei
  • Otet/Lamaie

  Mod de preparare:
Varza se taie fasii, ceapa se taie marunt, rosia, castravetele si ardeiul cubulete mici. Peste varza se pune sare, ulei si zeama de lamaie (otet) se amesteca bine, apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca din nou.

Salata de varza

POFTA BUNA!

Cum v-am obisnuit la final, un calcul aproximativ: Azi calculul este pentru 6 persoane:
Ciorba:

Carne de porc 5 lei
Morcovi 1 leu
Patrunjel 0.5 lei
Pastarnac 0.5 lei
Telina 1 leu
Gulie 1 leu 
Mazare boabe 1 leu
Pastai de fasole 2 lei
Varza alba 0.3 lei
Sare, Boia de ardei, Piper 0.2 lei
Bulion/Pasta de rosii/Rosii 1 leu
Patrunjel 0.5 lei
________________
Total: 14 lei

Snitele:

Oua 2.5 lei
Pesmet 1 leu
Faina 0.5 lei
Ulei 2 lei
Sare, Piper, Boia, Usturoi si vin rosu (optional) 1 leu
Cotlet de porc 10 lei
Ciuperci Pleurotus 5 lei
___________
Total: 21 lei
Cartofi:
Cartofi 4 lei
Sare, Ulei, Usturoi 1 leu
_______________
Total: 5 lei

Salata:

Varza 0.5 lei
Ceapa 1 leu
Rosie 1 leu
Castravete 1 leu
Ardei 1 leu
Sare, Ulei, Lamaie 0.5 lei
_____________
Total: 5 lei
Pret meniu de persoana 7.5 lei
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Cuburi si tavita pentru sortat pe culori

Va spuneam luni ca am inceput sa invatam culorile si ca i-am realizat o jucarie noua. A venit timpul sa...

Close