Meniu de duminica: Ciorba taraneasca de porc si Cartofi la cuptor cu snitele de pui si ciuperci pleurotus
- Carne de porc
- Morcovi
- Patrunjel
- Pastarnac
- Telina
- Gulie
- Mazare boabe
- Pastai de fasole
- Varza alba
- Sare
- Boia de ardei
- Piper
- Bulion/Pasta de rosii/Rosii
- Patrunjel
Pentru ca nu stau prea bine cu timpul le pun toate taiate cubulete in oala, alaturi de sare la fiert. Cand sunt fierte adaug bulionul, piperul, boiaua si patrunjelul tocat, le las sa dea in clocot si gata ciorba.
Ciorba taraneasca de porc |
Snitele de porc si ciuperci:
Ingrediente:
Timp – nici putin, nici mult
- Ou
- Pesmet
- Faina
- Ulei
- Sare
- Piper
- Boia
- Usturoi si vin rosu (optional)
Mod de preparare:
Am condimentat si marinat separat ciupercile si cotletul de porc taiat felii (cotletul cu o zi inainte preferabil), astfel:
Ciupercile pleurotus le-am curatat, sarat si piperat, iar in 10 min au fost gata marinate
Am pregatit pentru ele un pep (bechamel) din faina, oua, sare, piper, boia, semilichid in care am intors si pe o parte si pe alta ciupercile apoi le-am prajit in ulei incins pe ambele fete
Coditele de la ciuperci si bucatelele mai marunte le-am taiat marunt si le-am pus la congelator.
Cotletul de porc de cu o zi inainte le-am marinat in vin rosu, usturoi, apa, sare, piper, boia, apoi au fost batute frumos de catre sot subtirel. Le-am tavalit in ou batut, pesmet, ou batut, pesmet apoi le-am prajit in ulei incins. Cele din poza sunt prajite dupa ce au stat asa tavalite la congelator pentru zile de graba si se pastreaza si se prajesc perfect daca sunt dezghetate lent.
Snitele de porc si ciuperci |
Cartofi la cuptor cu usturoi:
Ingrediente:
Timp, mai mult sau mai putin in functie de marimea cartofilor
- Cartofi
- Sare
- Ulei
- Usturoi
- Boia (optional)
Mod de preparare:
Cartofii curatati taiati in bucati mari se fierb pe jumatate in apa cu sare
Se scot si se pun intr-o tava se amesteca cu usturoi pisat, sare, boia de ardei, ulei, dupa care se pun in cuptorul incins la 200 gC. Se lasa in cuptor pana devin aurii
Cartofi la cuptor |
Salata de varza:
Ingrediente:
Timp (mai putin daca ai o masinarie care sa iti taie cruditatile)
- Varza alba
- Varza rosie (optional)
- Ceapa verde / Ceapa uscata (preferabil rosie)
- Rosie
- Castravete
- Ardei
- Sare
- Ulei
- Otet/Lamaie
Mod de preparare:
Varza se taie fasii, ceapa se taie marunt, rosia, castravetele si ardeiul cubulete mici. Peste varza se pune sare, ulei si zeama de lamaie (otet) se amesteca bine, apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca din nou.
Salata de varza |
POFTA BUNA!
Cum v-am obisnuit la final, un calcul aproximativ: Azi calculul este pentru 6 persoane:
Ciorba:
Snitele:
Salata:
Leave a Reply