Joaca de-a-mbracatul

Stiu ca nu sunt singura mamica care se plange ca puiul nu vrea sa se imbrace, de accea am sa va scriu cum am reusit ultimele 3 dati sa o imbrac fara plansete, tipete si prea multe riposte.

Ieri in timp ce o imbracam mai mult cu forta puiul a inceput sa se joace spunand “nu-i” atunci cand piciorusul ei a disparut in pantalon … atat mi-a trebuit sa initiez jocul la imbracare.

Ii spun: hai sa te ascund! Unde e capul/mana/piciorul, in timp ceii trag hainuta pe partea respectiva. Cand raspunde Ici/Aici atunci trag peste cap bluza sau ea scoate mana/piciorul. Sper sa aiba succes in continuare aceasta metoda de imbracat, pt ca pur si smplu puul meu la cel 21-22 grade din casa statea gol-golut ca nu aveam nervi si rabdare sa o aud cum plange, sa trag de ea si ea sa riposteze.

Sigur nu am descoperit eu nici America, nici roata dar e o idee.

De asemenea tot o joaca la imbracat educativa e aceea in care ii voi pregati haine in 2 culori foarte diferite gen albastru-roz, rosu-alb etc si o voi provoca sa aleaga specificand clar culoarea hainutei, iar pe ea o voi ruga sa numeasca culoarea.
Tot la imbracat o voi provoca sa potriveasca articolele de imbracaminte, adica de exemplu are cate treninguri si pijamale bluza+pantalon, am sa scot de exemplu un pantalon de la o anumita bluza si doua bluze una cea potrivita si a doua diferita destul de evident, iar pe ea o voi intreba care e bluza de la pantalonul scos. Acceasi provocare o va avea cu sosete (ideea e preluata din una din cartile Annei Bacus) cand ii voi pune pe picioare sosete diferite ca si culoare si in mana voi avea o soseta potrivita cu una de pe unul din picioruse, iar pe ea o voi intreba care-i sosete i se potriveste soseta din mana mea si pe careo inlocuim.

O saptamana plina de joaca si distractie sa aveti! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Cum sa faci fata tentatiilor pentru un plus in portofel?

Acum 25 de ani si daca aveai bani la noi in tara nu aveai mare lucru de cumparat! Acum situatia...

Close