Jamie Oliver – bucatar de succes

Inca sub influenta celor ascultate in ultimele zile, pentru cei ce nu stiu la ce ma refer e vorba de Fabrica de bani 2, am realizat ca multe din persoanele care le admir / apreciez au actionat asa cum ne recomanda si Lorand in cursurile audio.

Azi mi-a trecut prin cap sa fac o pizza si o focaccia.

1-IMG_8506 2-IMG_8509

Pentru ca nu am mai facut focaccia niciodata, dupa o scurta cautare pe google, am vazut o reteta de-a Jamilei, despre ea am scris acum cateva luni, a carei model e Jamie, apoi am dat de aceasta reteta a lui Jamie Oliver.

Asa mi-am amintit de cateva carti cumparate prin 2011 daca nu ma insel. Am inceput sa le rafoiesc, dar de data asta fara un scop precis, asa ca am inceput sa citesc introducerea.

1-IMG_8498

Fir-ar sa fie, ce an am avut! Daca acum un an si jumatate mi-ar fi zis cineva ca aveam sa ajung sa lucrez la continuarea cartii ”Bucatarul se dezbraca … de secrete”, n-as fi crezut in ruptul capului. Oportunitatea de a scrie prima carte a fost incredibila, dar faptul ca pot a ma desfasor din nou este de-a dreptul extraordinar.

Jamie Oliver

Unul din cei mai tineri bucatari care la scurt timp dupa aparitia in lumea culinara, avand carti publicate, dar si emisiune tv foarte urmarita si apreciata, a devenit rapid unul din cei mai notorii bucatari si cu siguranta nici pe partea financiara nu sta rau. Stateam si analizam de ce. Avea o pasiune mare, gatitul, catre care si-a canalizat toate eforturile. Militeaza pentru mancarea sanatoasa gatita in casa, unul din ”trendurile” inceputului de secol XXI. Este carismatic, dar mai ales vesel si pozitiv, insufla incredere in el, dar si noua, bucatarilor amatori. Ne provoaca sa ii incercam retele, care sunt simple si destul de la indemana tuturor.

Daca ne uitam si pe wikipedia aflam ca Jamie este nascut in 27 mai 1975, iar tatal lui avea un mic restaurant in Cambridge. A inceput sa lucreze la 16 ani la River Cafe in Londra, iar sansa lui a venit o data cu filmarea unui documentar despre River Cafe, cand a fost remarcat de o mare companie de televiziune si i s-a propus sa fie protagonitul emisiunii ”Bucatarul dezbracat”.

Daca e sa ma iau dupa acest citat

Norocul să avem chef de muncă, să fim la locul şi momentul potrivit, într-o conjunctură favorabilă, norocul să avem foamea de a căuta noi oportunităţi

Orlando Szasz

din articolul acesta din BusinessMagazin, Jamie nu a facut decat sa fructifice norocul, asa incat la 40 de ani este un om bogat si nu doar dpdv financiar. Din pasiune se nasc adevaratii bogati.

Si nu neaparat scolile si diplomele ne avanseaza, ci dezvoltarea continua. Chiar Jamie spunea ca

 1-Fullscreen capture 2122016 123811 PM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Fabrica de bani

In ultimele luni am inceput sa citesc si sa ascult seminarii si sa urmaresc video si webinarii. Am descoperit mai...

Close